Kétségbeesetten próbálják elmozdítani a beszorult hajót a Szuezi-csatornában - videó

Szuezi-csatorna, beszorult hajó
Szuezi-csatorna, 2021. március 25. A Planet Labs cég által közreadott műholdfelvétel a keresztbe fordult és beszorult Ever Given nevű konténerszállítóról a Szuezi-csatornában 2021. március 25-én. A világ egyik legnagyobb teherhajója egy napja blokkolja a forgalmat, mintegy 150 hajó torlódott fel emiatt. MTI/AP/Planet Labs Inc.
Vágólapra másolva!
Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, két nappal ezelőtt beszorult egy óriási konténerhajtó a Szuezi-csatornába. 
Vágólapra másolva!

A hatóságok közlése szerint nyolc vontatóhajóval próbálják elmozdítani a beszorult hajót, a hajóforgalmat természetesen átmenetileg felfüggesztették a kulcsfontosságú kelet-nyugati vízi úton.

A Planet Labs cég által közreadott műholdfelvétel a keresztbe fordult és beszorult Ever Given nevű konténerszállítóról a Szuezi-csatornában 2021. március 25-én Forrás: MTI/AP/Planet Labs Inc./-

A világ egyik legnagyobb teherhajója miatt mintegy 150 hajó torlódott fel a csatornában. A Jerusalem Post azt írja, hogy 13 hajó a déli részen lévő tavakban várakozik, hogy végre kiszabadítsák a 224 ezer tonnás Ever Givent.

A hajó mentése csütörtökön is folytatódik, amikor is dagály idején a mélyebb vízbe próbálják húzni a hatalmas vízi járművet.

A hajó miatt Ideiglenesen felfüggesztették a hajóforgalmat a Szuezi-csatornában - derül ki a Szuezi-csatorna Hatóság csütörtöki közleményéből.

A 400 méter hosszú és 59 kilenc méter széles hajó mindkét irányban blokkolja az áruszállításra kialakított csatornát.

A balesetet az üzemeltető szerint váratlan, erős széllökés okozta.

A Kínából Európába tartó hajót tulajdonosa, a japán Soei Kiszen vállalat részéről azt közölték, hogy a balesetben a legénység és az áru nem sérült meg, valamint olajszennyezés sem történt.