Meghalt a menyasszonya, még aznap elvette a húgát

esküvő India maszk koronavírus
A couple wearing A face mask during their wedding ceremony due to a coronavirus pandemic crisis in Patna on December 09, 2020. The Times Of India/Pramod Sharma (Photo by Pramod Sharma / The Times Of India / The Times of India via AFP)
Vágólapra másolva!
Hirtelen meghalt menyasszonya testvérét vette feleségül Indiában egy férfi a még aznap tartott menyegzőn - jelentette csütörtökön az IANS indiai hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A vőlegény eredeti menyasszonya, Szurabhi az esküvőn összeesett és meghalt, így a férfi a húgát vette el.

Az esküvő után a temetést is megtartották

– mondta a meghalt menyasszony fivére, Szaurab az IANS-nak. A helyszínre riasztott orvos már csak a nő halálát tudta megállapítani.

– ismertette Szaurab a történteket.

Adzsab Szingh, az elhunyt nővér nagybátyja szerint

Szurabhi holtteste az esküvő ideje alatt a szomszédos szobában feküdt.

– Sosem voltak még ilyen vegyes érzelmeink. A halála feletti gyászt és az esküvő örömét még fel kell dolgoznunk – tette hozzá.

Szaurab elmondta, hogy a vőlegény családjának távozását követően megtartották halott testvérük gyászszertartását.

A szülők véleménye rendkívüli jelentőséggel bír

Az eset a múlt héten történt Uttar Pradesben, India legnépesebb államában.

Indiában a szülők véleménye ma is rendkívüli jelentőséggel bír a házastárs kiválasztásában (illusztráció) Forrás: The Times of India via AFP/Copyright © Bennett, Coleman & Co. Ltd 2020. All rights reserved/Pramod Sharma

Indiában

továbbra is főszabályként a családok által megrendezett házasságok vannak túlsúlyban,

míg a szerelemből köttetett frigyek ritkának számítanak. Ezzel az egy kaszthoz és társadalmi réteghez tartozó családok megőrzik társadalmi pozíciójukat. A szülők véleménye rendkívüli jelentőséggel bír a házastárs kiválasztásában. Az ilyen házasságok jelentősége abban rejlik, hogy nemcsak két ember, de két család egyesítéséről szól.