Szijjártó Péter: Politikai zsaroló eszközt jelent a 7-es cikk szerinti eljárás Magyarországgal szemben

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. június 10. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az Agrosprint Mezőgazdasági és Ipari Termékforgalmazó Zrt. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. június 10-én. A vállalat Nyírlugoson és Karcagon hajt végre fejlesztéseket, amelyek következtében Magyarország legnagyobb fagyasztott zöldség- és gyümölcsfeldolgozó kapacitása jön létre, ami európai összevetésben a legnagyobb a gyorsfagyasztott csemegekukorica feldolgozást jelenti. A 14,5 milliárd forintos beruházással 110 munkahely jön létre a két településen, mindehhez a kormány 6 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Az uniós szerződés 7-es cikke szerinti eljárás nem a tényekről szól, hanem politikai, zsarolási eszközt jelent Magyarországgal szemben - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos találkozóján.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter arra reagált, hogy az általános uniós ügyekkel foglalkozó miniszterek keddi, luxembourgi ülésén meghallgatásokat tartottak az uniós szerződés 7-es cikke szerinti eljárásokkal kapcsolatban a jogállamiság lengyelországi helyzetéről, és az unió értékeinek magyarországi érvényesüléséről.
A miniszter magyar újságíróknak az ülés szünetében nyilatkozva kijelentette:

az eljárás, ahogyan és amilyen hosszan zajlik, lebuktatja azokat, akik az eljárást folytatják.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek találkozójának szünetében nyilatkozik a sajtónak Forrás: FACEBOOK/Szijjártó Péter

- fogalmazott a külügyminiszter.
Szijjártó kijelentette:

nyilvánvaló az összefügés a politikai zsarolási eszközt jelentő eljárás és a jövő évi magyarországi választások között.

- tette hozzá a miniszter. Arra vonatkozóan, hogy a keddi tanácsülés témái között lehet a magyar pedofilellenes törvény elfogadása is, Szijjártó Péter azt mondta:

Nincs az a világ, hogy nekünk brüsszeli bürokraták, vagy nyugat-európai liberális politikusok mondják meg, hogy megvédhetjük-e a gyerekeinket vagy sem.

- tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.