Vágólapra másolva!
Fény derült a titokra. De mit rejt a víz valójában? - erre a kérdésre keresi a választ a femcafe.hu
Vágólapra másolva!

A Loch Ness-i szörny iránti érdeklődés talán még sosem volt ennyire felkapott, mint napjainkban. Legutóbb egy Manchester-i nő, illetve egy ír férfi állította, hogy sikerült megpillantania Nessit. A hosszú évek során bizonyítékok tucatjai kerületek napvilágra, amelyek mind a szörny létezését szerették volna tudatni.

A közelmúltban a két legnagyobb és legismertebb Nessie vadász választ adott azokra a kérdésekre, amelyek a legrégebb óta foglalkoztatják az embereket. Vajon létezik vagy sem a fenevad mi rejtőzik a vízben, ha egyáltalán van ott valami különleges?

A Loch Ness-i szörny egy korabeli fotón. Forrás: Getty Images/Keystone

1973 óta vezeti a Loch Ness projektet Adrian Shine természettudós. Ekkor kezdett el kutatni a szörnyeteg után, egy Machan nevű kamrát is készített a lény befogására. A másik önjelölt Nessie-vadász, Steve Feltham is meg volt győződve 1991-ben, hogy ha Loch Nessbe költözik, elkaphatja a lényt. A mai napig a parton lakik, hogy minden furcsaságot és apróságot dokumentálhasson, illetve, hogy kideríthesse az igazat.

Mára azonban mindkét szakember egyetért abban, hogy Nessie soha nem volt élő szörnyeteg, aki a tóban úszkálva ijesztgeti a turistákat.

Az évek során felmerülő különös esetekre is van egy értékelhető magyarázatuk, szerintük csupán az emberek képzelőereje csalta őket csapdába, és minden apróságba belelátták a Nessit.

A Nessie-láz kiindulópontja az volt, amikor 1933-ban George Spice és a felesége láttak egy hosszú nyakú történelmi lényt sétálni az autójuk felé, majd eltűnt a vízben.

Lisa Brennan is egy sötét lényről számolt be, ami 4 méterre kiemelkedett a tóból. A nőnek sikerült rögzítenie az esetet, a felvételeken pedig egy L-alakú valami tűnt fel, ami szerinte Nessie nyaka lehetett.

Nessie. Forrás: Origo

mondta Adrien.

szögezte le Steve.