A világhírű, magyarbarát francia írót akarják elnöknek jobboldali szavazók

Éric Zemmour
Vágólapra másolva!
Új francia elnökjelölt a láthatáron? Éric Zemmour elnöki jelöltségét követelik a jobboldali francia szavazók.
Vágólapra másolva!

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök csúfos kudarca és Marine Le Pen váratlan és sikeres háttérbe szorítása után a franciaországi regionális és megyei választásokon, a Twitter keményvonalasabb, jobboldali közössége Éric Zemmour jobboldali francia esszéíró és politikai elemző jelöltségét követeli a 2022-es köztársasági elnökválasztáson. Éric Zemmour, aki rendszeresen kiáll Magyarország és a magyar kormány politikája mellett, korábban már meglebegtette, de még hivatalosan nem erősítette meg szándékát, hogy meg akarja-e mérettetni magát a jövő francia köztársasági elnökválasztáson.

Éric Zemmour Forrás: AFP/leemage/©Arnaud MEYER

Éric Zemmour már több alkalommal érvelt a brüsszeli liberális lobbi által támadott magyar intézkedések és törvények mellett. Zemmour számos alkalommal fejtette ki egyetértését a magyar kormánynak a szigorú határvédelemmel és az illegális migrációt elutasító álláspontjával kapcsolatban, elismerte és elkerülhetetlennek nevezete a Fidesz-frakció kilépését az Európai Néppártból, vagy néhány nappal ezelőtt egyenesen igazat adott Magyarországnak a gyermekeket az LMBTQ-lobbitól védő, és a gyermekek szexuális nevelését a szülők számára biztosító magyar törvény hatályba lépésekor.

Éric Zemmour szimpatizánsai a hétvégén a párizsi régió több településén helyeztek el Zemmour portréját ábrázoló választási plakátokat ezzel a felirattal: Zemmourt elnöknek!