Joey Jordison, a Slipknot alapító dobosa és számos sláger társszerzője hétfőn halt meg 46 éves korában. Családjának képviselője elmondta, hogy békésen halt meg álmában, de a halál okát nem közölte - írja a Rollingstone.com.

Joey halála üres szívvel és leírhatatlan bánat érzésével ért bennünket" - olvasható Jordison családjának nyilatkozatában.

Azok számára, akik ismerték Joey-t, megértették fürge észjárás, szelíd személyiségét, óriási szívét és szeretetét a család és a zene iránt.

Joey családja azt kérte, hogy a barátok, rajongók és a média érthető módon tartsák tiszteletben a magánélet és a béke iránti igényünket ebben a hihetetlenül nehéz időszakban.

A család magántemetést kíván tartani.

Jordison az iowai metalisták, a Des Moines együttesével játszott, akik Pale Ones-nak, majd később Meld-nek hívták magukat, amikor azt javasolta, hogy 1995-ben változtassák meg nevüket Slipknot-ra.

 

Forrás: Getty Images/2017 Jeff Hahne/Jeff Hahne

 

Néhány éven belül a zenekar felállása kilenc tagra bővült, akik álarcokat viseltek, robbanásszerűen a nu-metal élmezőnyébe kerültek.

Az Ozzfest folyamatos turnéinak és robbanásszerű élő műsoraiknak köszönhetően 1999-es debütálásuk dupla platinalemez lett.

Jordison nyaktörő ritmusai és death-metal robbanásai döntő összetevői voltak a zenekar hirtelen sikerének.

Jordison 2013-ban egy súlyos csontvelőbetegség miatt kivált a zenekarból. Nem tudni, hogy halálának volt-e köze betegségéhez.