A skót kormány rendeletben kötelezi köztisztviselőit, hogy az elektronikus leveleik végén szereplő aláírásukban tüntessék fel saját nemi identitásuk szerint a megfelelő személyes névmást - írja a Telegraph, kiemelve cikkében, hogy a hivatalnokok többsége ellenzi a lépést. Skóciában is tombol tehát az LMBTQ-őrület, a nemzetközi lobbi érdekében a kormány még saját beosztottjait is megalázná. 

Az új szabályok következtében a skót hivatalnokok ezentúl a he/him, she/her, valamint a nemsemleges they/them és a zie/zir névmások közül választhatnak, amit elektronikus levelük végére kell írniuk. A skót köztisztviselők körében széleskörű tiltakozást kiváltó rendelettel a skót kormány deklarált célja az, hogy „előmozdítsa a nemi identitások maradéktalan tiszteletben tartását". Júniusban több mint 3 ezer tisztviselő részvételével készítettek egy felmérést, ami szerint

  • az érintettek 58 százaléka egyáltalán nem használt, és nem is tervez használni személyes névmást az e-mailek aláírásakor;
  • 25 százalékuk, bár ezt még nem tette meg, később nyitott lenne erre;
  • csupán a válaszadók 17 százaléka válaszolta azt, hogy már eddig is eleget tett ennek. 

A kutatás eredményeit látva a skót kormány államtitkára, Leslie Evans "csalódottságát" fejezte ki, különösen azért, mert bevallása szerint "szenvedélyesen elkötelezett" a genderideológiák támogatásában.

Trina Budge, a For Women Scotland igazgatója viszont "ostobának" nevezte a skót kormány lépését, megjegyezve, hogy az alkalmazottak körében végzett felmérés szerint a köztisztviselők többsége ellenzi azt.

A skót Szólásszabadság Egyesület is megszólalt az ügyben: véleményük szerint a névmásrendelet rossz légkört teremt azok számára, akik nem hisznek a genderideológiában.