Beperelték Tennessee államot az új mosdótörvény miatt

zászló, pride, lmbtq,  LMBTQ-transz-BLM, blm, transz, egyesített
Progress pride flag (new design of rainbow flag) waving in the air with blue clear sky, Celebration of gay pride, The symbol of lesbian, gay, bisexual and transgender, LGBTQ community in Netherlands.
Vágólapra másolva!
LMBTQ érdekképviseleti szervezetek kedden pert indítottak két transznemű gyermekkel és szüleikkel közösen, a tennessee-i törvény miatt, amely megtiltja a transznemű tanulóknak, és az iskolai személyzetnek, hogy a nem biológiai identitásuknak megfelelő mellékhelyiségeket és öltözőket használják - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Bill Lee republikánus kormányzó által májusban aláírt törvény megköveteli, hogy az iskolák biztosítsanak külön mellékhelyiséget azoknak az embereknek, akik nem akarják vagy nem tudják igénybe venni a biológiai nemüknek megfelelő helyiségeket.

A kérdés az, hogy az LMBTQ-lobbi képes lesz-e elérni azt, hogy felfüggesszék a törvényt Forrás: shutterstock.com

A benyújtott kereset szerint, a törvény megsértette az oktatási törvényt, ami tiltja a nemi alapú megkülönböztetést a szövetségi támogatású oktatási intézményekben. Továbbá azt állítják, hogy a törvény sérti az Egyesült Államok alkotmányának egyenlőségről szóló részeit.

A július 1-én hatályba lépett törvény aláírása után Lee azt mondta, hogy a törvény

Lee továbbá azt mondta az újságíróknak, hogy a törvény