LMBTQ érdekképviseleti szervezetek kedden pert indítottak két transznemű gyermekkel és szüleikkel közösen, a tennessee-i törvény miatt, amely megtiltja a transznemű tanulóknak, és az iskolai személyzetnek, hogy a nem biológiai identitásuknak megfelelő mellékhelyiségeket és öltözőket használják - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Bill Lee republikánus kormányzó által májusban aláírt törvény megköveteli, hogy az iskolák biztosítsanak külön mellékhelyiséget azoknak az embereknek, akik nem akarják vagy nem tudják igénybe venni a biológiai nemüknek megfelelő helyiségeket. 

A kérdés az, hogy az LMBTQ-lobbi képes lesz-e elérni azt, hogy felfüggesszék a törvénytForrás: shutterstock.com

A benyújtott kereset szerint, a törvény megsértette az oktatási törvényt, ami tiltja a nemi alapú megkülönböztetést a szövetségi támogatású oktatási intézményekben. Továbbá azt állítják, hogy a törvény sérti az Egyesült Államok alkotmányának egyenlőségről szóló részeit.

A július 1-én hatályba lépett törvény aláírása után Lee azt mondta, hogy a törvény egyenlő hozzáférést biztosít minden diáknak".  Lee továbbá azt mondta az újságíróknak, hogy a törvény lehetővé teszi minden tanuló számára nemtől függetlenül a mellékhelyiségek és az öltözők rendezett használatát".