Donald Trump lemondásra szólította fel Joe Bident

Joe Biden beiktatása
Washington, 2021. január 20. Donald Trump leköszönő amerikai elnök újságíróknak nyilatkozik a washingtoni Fehér Házból távozóban 2021. január 20-án reggel, Joe Biden demokrata párti megválasztott amerikai elnök beiktatási ünnepségének napján. Az ünnepélyes eseményen Donald Trump nem vesz részt. Ő az első elnök 1869 óta, aki nem vesz részt utódja beiktatásán. MTI/EPA/Pool/Al Drago
Vágólapra másolva!
Donald Trump volt amerikai elnök felszólította utódját, Joe Bident, hogy "megszégyenülve mondjon le" pozíciójáról az afganisztáni kivonulás kezelése és egyéb ügyek miatt.
Vágólapra másolva!

Trump, helyi idő szerint vasárnap megjelent közleményében úgy fogalmazott:

Azt is mondta, az afganisztáni kivonulás sokkal különbözőbb és sokkal sikeresebb lett volna, ha ő lenne az Egyesült Államok elnöke.

- fogalmazott közleményében Trump.

Donald Trump Forrás: MTI/EPA/Pool/Al Drago

Mike Pence volt amerikai alelnök a Twitteren nyilvánosságra hozott közleményében bírálta a jelenlegi adminisztrációt a kialakult afganisztáni helyzet miatt.

- fogalmazott Pence.

Kandahár, 2021. augusztus 14. Tálib zászló lobog a délnyugat-afganisztáni Kandahárban, Afganisztán második legnépesebb városában 2021. augusztus 14-én Forrás: MTI/EPA/-

John Bolton, Trump volt elnök egykori nemzetbiztonsági tanácsadója az amerikai közszolgálati rádióban (NPR) arról beszélt, hogy szerinte Afganisztán a tálib hatalomátvétel következtében a 15. századba fog visszazuhanni. Az iszlamista tálib mozgalom "középkori, vallási fanatizmust követő" csoport, amelynek nem áll érdekében együttműködni a nemzetközi közösséggel.

Bolton úgy vélte, az afganisztáni tálibok hamarosan újra iszlamista terrorszervezeteknek fognak védelmet nyújtani. Trump egykori tanácsadója szerint a tálib hatalomátvétel az amerikai vezetés katasztrofális csődje.