Törökországi áradás: tovább nőtt a halálos áldozatok száma, még mindig rengeteg embert keresnek

Aftermath of deadly flash floods in Turkey's Kastamonu Kastamonu,photography,Turkey Horizontal, Törökország, áradás
KASTAMONU, TURKEY - AUGUST 16: Wreckage and mud removal works continue after the deadly flash floods in Bozkurt district of Kastamonu, Turkey on August 16, 2021 Mehmet Kaman / Anadolu Agency (Photo by Mehmet Kaman / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Hétfőn is tovább nőtt, és immár 71-re emelkedett a múlt szerdai észak-törökországi áradás halottjainak a száma - közölte a török katasztrófavédelem (AFAD).
Vágólapra másolva!

Kastamonu tartományban 60, Sinopban 10, Bartinban pedig egy embert nyilvánítottak eddig a szerencsétlenség áldozatának. A halottak száma folyamatosan növekszik, miközben a hatóságok még mindig eltűntek után kutatnak. Emellett tart a súlyosan megrongálódott épületek bontása, valamint az egyéb romok eltakarítása is.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Mehmet Kaman

Süleyman Soylu belügyminiszter korábban a látottak alapján azt nyilatkozta, hogy ez a legsúlyosabb áradás, amelyet valaha látott.

A hegyekből lezúduló víz számtalan autót ragadott magával, házakat tett lakhatatlanná, a földcsuszamlások miatt pedig sok út járhatatlanná vált.

Több híd összeomlott, és falvak százai maradtak áramellátás nélkül.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Mehmet Kaman

Törökországban a fekete-tengeri partvidék a legcsapadékosabb, így az árvíznek és a földcsuszamlásoknak is a leginkább kitett térség. Ráadásul a térségben a települések sűrűn lakottak, a lakóházak egy része ártéren épül fel rossz minőségben.

A régióra egy nap alatt az éves csapadékmennyiség mintegy harmada hullott.