Megmérgezte, éheztette, rendszeresen verte és elhanyagolta a gondjaira bízott, kétéves kisfiút egy 27 éves nő az Egyesült Államokban. A gyerek egy napon belehalt a kínzásokba. Kegyetlen tette miatt közel 50 év börtönre ítélték a nőt - írja a Lawandcrime.

Gyilkosság, kiskorú, veszélyeztetése és holttesttel visszaélés miatt is vádat emeltek  a 27 éves Jedayah Nesmith ellen, aki beismerte bűnösségét. A kétéves Azim Jones-Fearon anyja 2017-től egy párt alkotott Nesmith-szel. Miután megváltozott a munkarendje, a kisfiút Nesmith gondjaira bízta, nála is lakott.

A nő és a kisfiú anyja rendszeresen tartották a kapcsolatot, de  Nesmith gyakran hazudott neki a gyerekről, többször azt sem mondta el, hogy hol van.

Végül fény derült a sötét titkára: a kisfiút addig kínozta új otthonában, hogy belehalt.

Amellett, hogy többször megverte a gyereket, még éheztette is, majd hetekre magára hagyta a lakásban. 2017 márciusában a philadelphiai rendőrök holtan találtak rá Azimra, aki szinte csontvázzá fogyott. 

Az egyik tanú a bíróságon elmondta, hogy Nesmith megpróbálta eltüntetni a kicsi holttestet.

Azt állította, hogy a nő őt kérte meg rá, hogy 1000 dollár, azaz körülbelül 300 ezer forint fejében takarítsa ki a lakását, és gondoskodjon a holttest elrejtéséről. 

Azt mondta nekem, hogy valamitől meg kell szabadulnom, ami akkora, mint egy vekni kenyér. Erre rákérdeztem, hogy mégis mi az, talán egy kisbaba? Azt válaszolta, hogy igen, de ne aggódjak miatta, csak tegyem a dolgom  – mondta el a tanú.

A boncolás során kiderült, hogy Azim halálát az éhezés és a kiszáradás mellett súlyos testi sérülések is okozták, a gyomrában pedig fagyállót találtak.