Egy nyolcvan kilós pumát tartottak egy bronxi lakásban

puma
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Egy 11 hónapos nőstény pumát szállítottak el a hatóságok hétfőn egy bronxi lakásból. A Sasha nevű állat előbb a helyi állatkertbe, majd egy arkansasi állatvédelmi központba kerül. A tulajdonos maga jelentkezett a hatóságoknál.
Vágólapra másolva!

Egy 80 kilogrammos nőstény pumát szállítottak el a hatóságok egy bronxi lakásból hétfőn - írja az AP. A Sasha névre keresztelt állat előbb a helyi állatkertbe vitték, ahol orvosi ellátásban részesült, innen pedig egy arkansasi állatvédelmi központba viszik majd.

A11 hónapos nagymacska elszállításában egy állatvédelmi szervezet, a környezetvédelmi minsztérium és a New York-i rendőrség munkatársai segítettek.

A tulajdonos jelentette az esetet a hatóságoknak

Kelly Donithan, a Humane Society nevű szervezet igazgatója azt mondta, hogy Sasha viszonylag szerencsésnek mondható, hiszen az ő esetében

a tulajdonos felismerte, hogy a bronxi lakása nem megfelelő környezet az állat számára, és maga jelentette az esetet a hatóságoknak.

Jim Breheny, a bronxi állatkert igazgatója pedig arról beszélt, hogy a hasonló esetekben az állatok nagyon rossz állapotba kerülnek, mert a magánszemélyek nem rendelkeznek a megfelelő eszközökkel és tudással, ahhoz hogy kielégítség a vadállatok szükségleteit. Breheny szerint emellett egy ilyen ragadozó komoly veszélyt jelenthet a tulajdonosra, annak családjára és az egész lakókörnyezetére is.

Az ügyben a rendőrség vizsgálatot indított.

A cikkben felidézik, hogy korábban New Yorkban volt már példa hasonló esetre: 2003-ban egy 400 kilogrammos tigrist szállítottak el egy harlemi lakásból. A Ming nevű nagymacsaka tulajdonsoát akkor öt hónap börtönbüntetésre ítélték veszélyeztetés miatt.

(Címlapi képünk illusztráció)