Két éve tervezgette álomesküvőjét egy kentuckyi pár, de a nő már nem érhette meg a nagy napot. Samantha kezdetben nem akarta beoltatni magát, és mire foglaltak időpontot, elpaták a koronavírust. A nő az esküvője tervezett napján már lélegeztetőgépre volt kötve, múlt héten meghalt.

Samantha Wendell már két éve tervezte álmai esküvőjét vőlegényével, Austin Eskew-val, és a párnak augusztusban kellett volna oltár elé állnia - írja a Ripost a Mirror cikke alapján.

A sebésztechnikusként dolgozó 29 éves nő azért nem oltatta be magát, mert a kollégái meggyőzték, hogy az meddőséget okozhat. A cikkben kiemelik, hogy ezt az állítást a tudományos közösség többször is elutasította, mivel nem támasztja alá semmi bizonyíték.

Az esküvő napján már lélegztetőgépen volt

A Delta-változat elterjedése miatt, azonban a kezdeti hezitálása ellenére Samantha meggondolta magát, és július végére foglalt időpontotb az oltásra, mivel a férjével Mexikóba akartak utazni nászútra. Azonban egy héttel az oltás beadása előtt, mikor a nő hazatért a Nashville-ben tartott lánybúcsújáról, megbetegedett. 

A férje azt mondta, hogy Samantha egyszerűen nem tudta abbahagyni a köhögést, és később mindkettőjük tesztje pozitív lett a koronavírusra. A párnak nem volt semmilyen alapbetegsége, és kezdetben otthon kezelték a tüneteiket, de egy héttel később Austin kórházba vitte szerelmét, aki levegő után kapkodott.

Így azonban az oltást sem kaphatták meg, amíg fel nem épülnek. 

Sajnos Samanthának ez a lehetőség már nem adatott meg. A tervezett esküvőjük napján a nő már lélegeztetőgépen feküdt, múlt héten pedig meghalt. 

 Címlapi képünk illusztráció.