Szijjártó Péter: Válságok idején különösen fontos a gyermeket nevelő családok védelme

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. augusztus 24. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Vitesco Technologies Hungary Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021.augusztus 24-én. A német autóipari cég egy zöldmezős beruházás keretében Debrecenben új gyárat épít fel, amelyben csúcstechnológiájú autóelektronikai alkatrészeket fognak gyártani. A 47 milliárd forintos beruházáshoz a magyar állam 10,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt, a nagyjából 7000 négyzetméteres üzem felépítésével 450 új munkahely jön létre. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A világnak az elmúlt időszakban számos válsághelyzettel kellett szembenéznie, amelyek során a legkiszolgáltatottabb csoportok komoly veszélyeknek vannak kitéve, ezért napjainkban különösen fontos a gyermeket nevelő családok védelme - hangsúlyozta Szijjártó Péter szerdán New Yorkban.
Vágólapra másolva!

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter a Gyermekek elleni erőszak válság idején című konferencián fog felszólalni a nap folyamán az ENSZ 76. közgyűlésének keretében.

Szijjártó Péter szerint a válságok idején különösen fontos a gyermeket nevelő családok védelme Forrás: MTI/Soós Lajos

Szijjártó Péter ennek kapcsán kijelentette, hogy

hiszen a szülőknek kettős terhet kell viselniük, ugyanis egyrészt dolgozniuk kell, másrészt az óvodák, iskolák bezárása miatt a gyerekekről is gondoskodniuk kell napközben.

Kiemelte: Magyarország ebből a szempontból jó példát mutat, mivel ha a gazdasági növekedés üteme az év végére eléri az 5,5 százalékot, akkor az állam visszafizeti a gyermeket nevelő családoknak a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat.

Sokan gratuláltak a gyermekvédelmi törvényhez

Emellett a világjárvány másik fontos következménye, hogy az élet egy jelentős része a virtuális térbe szorult vissza, így rengeteg tapasztalatlan felhasználó lépett fel az internetre, akik könnyű prédát jelentenek a kiberbűnözők számára - mutatott rá a tárcavezető. Majd hozzátette, a gazdasági bűnözők mellett

a szélsőséges ideológiáktól és a szexuális propagandától is meg kell óvni a kiskorúakat.

Ehhez pedig szerinte globális szintű szabályozásra lenne szükség.

Az egyesek által bírált magyar gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban Szijjártó Péter arról számolt be, hogy találkozói során a jogszabályhoz sokan gratuláltak, még ha ezt nem is merik nyilvánosan megtenni, tartva a politikai támadásoktól.

Végezetül leszögezte: azt senki nem vitatja, hogy a szülők ismerik legjobban a gyermekeiket, és az olyan érzékeny kérdésekben, mint a szexuális orientációval kapcsolatos nevelés, egészen biztos, hogy ők tudják legjobban elmagyarázni azt, amit ilyenkor el kell, ahogy ők tudják azt is, hogy mikor van ennek itt az ideje.

– Ennél fogva

– fogalmazott.