A IV. Budapesti Demográfiai Konferencián jelenlévő Marion Maréchal, a francia jobboldal meghatározó alakja nyilatkozott több sajtóorgánumnak is. Marine Le Pen unokahúga Éric Zemmour világhírű esszéistát, publicistát méltatta. A magyar fővárosban rendezett konferencián, pénteken szólal fel Éric Zemmour.

Marion Maréchal, Jean-Marie Le Pen unokája és Marine Le Pen unokahúga, aki saját jogon is kiemelkedő személyisége a francia politikai jobboldalnak, a budapesti Várkert Bazárban megrendezett Demográfiai Konferencia egyik meghívottja és felszólalója volt csütörtökön. A Várkert Bazár épülete előtt összesereglett francia televíziós társaságok tudósítói kérdezték Maréchalt a francia jobboldali politológus és publicista, Éric Zemmourral kapcsolatos véleményéről.

Éric ZemmourForrás: AFP/leemage/©Arnaud MEYER

Maréchal – akiről köztudott, hogy kiváló közéleti-politikai és baráti kapcsolatokat ápol a francia publicistával – a francia TF1, a BFM TV, és az RTL stábja előtt kijelentette, hogy Éric Zemmour megkerülhetetlen szereplője a francia politikai életnek, aki egyéni stílusával előmozdítja, sőt elkerülhetetlenné teszi, különösen a köztársasági elnökválasztáshoz vezető hónapokban azokat a társadalmi vitákat, amelyek szükségesek és Franciaország érdekeit képviselik. Ezek témák többek között szerepel a francia identitás, a bevándorlás és a nemzeti kultúra kérdése is.

Maréchal reményét fejezte ki, hogy a konferencia során lehetősége nyílik honfitársával találkozni és szót váltani. Éric Zemmour ugyanis pénteken szintén a konferencia felszólalói között lesz.

A francia jobboldal kiemelkedő alakjának alább nézhető vissza a nyilatkozata: