Vonat ütközött egy egyetemistákat szállító furgonnal Pakisztánban, 3 ember meghalt

baleset pakisztán vonat
Vágólapra másolva!
Egy személyszállító vonat Pakisztán keleti részén egy vasúti átjárónál egy egyetemistákat szállító furgonnal ütközött, három diák meghalt, hét másik pedig megsérült. A baleset bekövetkeztekor a szmog miatt a látási viszonyok erősen korlátozottak voltak, illetve a vasúti átjárót nem felügyelte senki. 
Vágólapra másolva!

Személyvonat ütközött egy női diákokat szállító egyetemi furgonnal kedden Kelet-Pakisztánban, három ember meghalt, hét másik pedig megsérült - közölte a pakisztáni rendőrség.

A baleset a Pandzsáb tartománybeli Sheikhupura körzetben történt,a sérülteket egy közeli kórházba szállították - írta meg az ABC.

A vasúti átjárót nem felügyelte senki, illetve az erős szmog csökkentette a látási viszonyokat.

A baleset miatt feldühödött lakosok rövid időre elbarikádozták a vasúti síneket. Később a hatóságok közölték, hogy helyreállították a vonatközlekedést, és a tisztviselők vizsgálják, hogy kinek a gondatlansága okozta a balesetet.

Gyakoriak a vonatbalesetek Pakisztánban

A vonatbalesetek gyakoriak Pakisztánban, ahol az egymást követő kormányok kevés figyelmet fordítanak a rosszul karbantartott jelzőrendszer és az elöregedett sínek javítására.

Júniusban egy gyorsvonat belerohant egy másik, kisiklott vonatba Pakisztán déli részén, 50 utas meghalt és több mint 100-an megsérültek.