Gyilkossági kísérlet gyanúja miatt letartóztattak két hallgatót az angliai Warwick Egyetemen, akik a jelek szerint megkéselték egyik társukat. Az eset november 17-én történt. A 19 éves sértettet kórházba szállították, az intézmény szerint nincs életveszélyben - írja The Guardian.

A kiérkező mentők gyorsan a helyszínre értek, ahol egy súlyos sérültet láttak el, majd rohammentővel a közeli kórházba szállították. A szerencsétlenül járt férfi nincs életveszélyben. A két támadó, egy 18 éves férfi és egy nő indítékát még vizsgálja a rendőrség. Ez egy súlyos incidens volt, amelyben egy fiatal férfit többször megsebesítettek. Arra kérek mindenkit, hogy aki információval rendelkezik ezzel kapcsolatban, az lépjen kapcsolatba a rendőrséggel

- mondta DI Cawail Wong.

Az eset után a diákokat kimenekítették a termekből, az egyetemi hatóság pedig megnyugtatta őket, hogy nincs veszély. Az egyetem szóvivője hozzátette: Szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy a folyamatos rendőri jelenlét miatt Sherbourne környékén nincs veszély sem a hallgatókra, sem a személyzetre nézve.