Sebastian Laber baloldali német újságírót a horvát bosnyák határon tartóztatta le a rendőrség, mivel a gyanújuk szerint migránsoknak akart segíteni illegálisan átkelni a határon - írja a Fria Tider.

Labert a horvát rendőrség vette őrizetbe, mint kiderült, a baloldali újságíró és aktivista illegálisan lépett át a határon, valamint a gyanú szerint migránsoknak is segíteni akart ebben. Laber úgy magyarázkodott, hogy ő csupán csak dokumentálni akarta a határon lévő migránsok helyzetét, azonban a horvát rendőrség őrizetbe vette.

A német baloldali média azonnal támadásba lendült és az újságíró szabadon engedését követelte. Az egyre nagyobb nyomás miatt a horvát rendőrség 24 óra után szabadon engedte Labert, azonban 300 eurós pénzbüntetést szabtak ki rá.

Nem sokkal később Laber arra panaszkodott, hogy minden bizonnyal szélsőségesek jelentették fel, holott a valóság az, hogy a baloldali újságíró nem tartotta be a törvényeket és illegálisan kelt át a határon.  Később azt is kijelentette, hogy a horvát rendőrség nem megfelelően bánt vele, és 8 év börtönnel fenyegette.

Az Express értesülései szerint Labert migránsok társaságában kapták el a határon, így jogos volt a rendőrök feltételezése, miszerint át akarja őket csempészni. A lap véleménye szerint a baloldali aktivista és újságíró valószínűleg így akart szenzációhajhász cikket írni.