Vidrák támadtak meg egy brit férfit Szingapúrban

animal Horizontal
A group of wild otters sand-bathing on the beach along Kallang basin in Singapore on October 14, 2016. - Smooth-coated otters are commonly spotted in reservoirs and some parks and there some 50 otters in Singapore. Earlier this year, one of the otter families was chosen by newspaper readers as a national icon. (Photo by ROSLAN RAHMAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Vidrák támadtak meg brit férfit Szingapúrban a reggeli sétája közben - írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

Egy Szingapúrban élő Graham George Spencer azt állítja, hogy a reggeli sétája közben november 30-án vidrák támadták meg egy botanikus kertben.

10 másodperc alatt 26-szor harapták meg.

Állítása szerint a körülbelül 20 példányból álló vidracsoport csöndesen mozgott, mikor egy kocogó férfi megzavarta őket. A futó ki tudta kerülni őket, de Spencer nem volt ilyen szerencsés: az állatok rámásztak, megharapták a bokáját, a lábát, a fenekét, a férfi pedig el is esettt közben.

Egy vidracsoport Szingapúrban (Illusztráció) Forrás: AFP/Roslan Rahman

- nyilatkozta. Szerencsére egy barátja is a közelben volt, és ordítással ijesztette el a vidrákat, ami után a botanikus kert személyzetétől kértek segítséget. Utána kórházba ment, ahol tetanuszt és antibiotikumot kapott.

A sebei miatt még háromszor kellett visszamennie, és összesen 1200 dollárba kerültek a kórházi kezelései.

Az esetet a botanikus kert és a hatóságok is vizsgálják. A helyi Vidrafigyelő társaság szerint egy vidracsalád gyakran megfordul a botanikus kertben, és valószínűleg korán reggel támadásnak vélték az emberek közeledését.

A szingapúri nemzeti parkok amúgy arra kérik a látogatókat, hogy ne közelítsék meg a vidrákat, csak távolról figyeljék őket.