Beszorult a madáretetőbe a falánk a mókus

mókus
Mókus (Sciurus vulgaris).
Vágólapra másolva!
Egy mókusbiztos etetőbe szorult egy falánk mókus az Egyesült Királyságban. A rágcsálót végül egy állatvédő szabadította ki szorult helyzetéből.
Vágólapra másolva!

Meglepő felfedezést tett a közelmúltban egy angol nő, amikor kiment ellenőrizni a kertben lévő madáretetőjét. A szerkezetben ugyanis egy mókust talált beszorulva - írja a Fox News. A cikk szerint

az etetőt egy fémrács borítja, amelynek pont az a lényege, hogy távol tartsa a mókusokat a madaraknak kihelyezett tápláléktól.

Ezt a falánk mókust azonban ez nem akadályozta meg abban, hogy valahogy begyömöszölje magát a rácson és falatozzon a madáreledelből. Kimászni azonban már nem tudott a szerkezetből.

A nő végül értesítette az egyik állatvédő csoportot, akiknek

sikerült sérülés nélkül kiszabadítania a jószágot a szorult helyzetből.

Az állatvédelmi szakember az eset kapcsán arra is felhívta a figyelmet, hogy hiába léteznek ma már "mókusbiztos madáretetők", az állatok megtalálják a módját, hogy bejussanak ezekebe a szerkezetekbe, amik aztán csapdába ejtik őket. Ezért fontos, hogy a tulajdonosok rendszeresen ellenőrízzék a kihelyezett etetőket, ha pedig hosszabb időre elutaznak, akkor arra az időre vegyék le ezeket.

(A címlapi kép illusztráció)