A WizzAir márciustól heti két járatot indít Budapest és Kisinyov között

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. szeptember 27. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az orosz Gazprommal az újabb hosszú távú gázvásárlási szerződés aláírását követő sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. szeptember 27-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A WizzAir márciustól heti két járatot indít a magyar és a moldáv főváros között - jelentette be pénteken közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető fontos előrelépésnek nevezte a két ország közötti közvetlen légiközlekedési kapcsolat megteremtését. Rámutatott, hogy a koronavírus-világjárvány komoly kihívások elé állította a gazdaság szinte minden szegmensét, de a turizmus és a légiközlekedés egyértelműen a legnagyobb vesztesek közé tartozott.

– Ezért is fontos a légiközlekedés újraépülése, ahogy az is, hogy minél több új járat induljon Magyarországról. Mindezek nagyban hozzájárulnak a gazdaság gyors újraindulásához – hangsúlyozta.
Szijjártó Péter a Budapest és Kisinyov közötti járat megindítását fontos előrelépésnek nevezte, kiemelve, hogy az Európai Unió keleti szomszédsága általában nehezen megközelíthető térségnek számít repülési szempontból.

Továbbá aláhúzta:

a két ország korábban megállapodott a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról,

így a beoltott magyar állampolgárok, a vakcina típusától függetlenül, mindenfajta teszt- vagy karanténkötelezettség nélkül, szabadon utazhatnak Moldovába.