Iszlám köztársaságnak nevezett egy francia várost Marine Le Pen alelnöke, bírósági eljárás indult ellene

LE PEN, Marine
Párizs, 2019. május 26. Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) párt elnöke az európai parlamenti választásokon szavazók kikérdezésén alapuló közvélemény-kutatások első eredményeinek megismerése után Párizsban 2019. május 26-án. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Vágólapra másolva!
Jordan Bardella európai parlamenti képviselő – és Marine Le Pen pártjának, a Nemzeti Tömörülésnek (RN) az alelnöke – szerda este kapta meg az értesítést arról, hogy bírósági eljárás indult ellene azért, mert iszlám köztársaságnak nevezte a Párizs délnyugati szomszédságában fekvő települést, Trappes városát, jelentette be Bardella.
Vágólapra másolva!

A bírósági ügyben végződő kijelentést Bardella egy közleményben tette azután, hogy 2021 októberében újraválasztották Trappes korábbi polgármesterét, Ali Rabeh-t – írja a Bladi.net nevű francia hírportál.

Ali Rabeh Forrás: Hans Lucas via AFP/Frederic Petry

Jordan Bardella EP-képviselő

az újraválasztott polgármester azonnali visszahívását és a város gondnokság alá helyezését sürgette arra hivatkozva, hogy Rabeh az iszlamizmus nagy pártfogója.

A Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés alelnöke egyben

azt rótta fel Emmanuel Macronnak és kormányának, hogy tétlenül nézik, ahogy Trappes-ban és más francia városokban miniatűr iszlám köztársaságok nőnek ki a földből.

Marine Le Pen Forrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

"A bírósági feljelentés azonban nem változtat Bardellának azon a meggyőződésén" – jelentette ki a képviselő –, hogy

Jordan Bardella Forrás: AFP/Bertrand Guay

Előzmények

Trappes városa tavaly azért került a médiafigyelem célpontjába, mert egy trappes-i középiskolában tanító filozófiatanár, Didier Lemaire a L'Obs hasábjain közzétett nyílt levélben számolt be a város iszlamizálódásáról. Lemaire a publikációt követő életveszélyes fenyegetések miatt rendőri védelem alá került, alig négy hónappal a másik középiskolai tanár, Samuel Paty lefejezése után.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!