Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Öt hónap után kilőtték egy rettegett aligátort Floridában - videó

Horizontal ANIMAL WILDLIFE ANIMAL REPTILE CROCODILE TOURISM NATIONAL PARK ENVIRONMENT ILLUSTRATION
Egy aligátort láttak elbújva a floridai Everglades Nemzeti Parkban 2021. szeptember 30-án.
Vágólapra másolva!
A floridai vadvédelmi hatóságok megerősítették, hogy kilőtték azt a közel három és fél méteres aligátort, ami a Silver Springs State Parkban egy tavaly szeptemberben népszerűvé vált videón látható, amint egy SUP deszkás nővel kerül összetűzésbe.
Vágólapra másolva!

Az aligátor a kajakosok és a SUP-osok egyik népszerű látványossága volt a floridai parkban, hiszel gyakran lehetett látni a Silver folyó partján heverészni - írja a CBS.

Még tavaly szeptemberben került fel egy videó az internetre az aligátorról, amint egy

SUP-deszkás nőt közelít meg centikre, de a nő ellöki az állatot az evezőjével, majd az fenyegetően lép fel vele szemben.

A nő szerint bele akart harapni az állat a deszkájába.

A vadvédelmi hatóság szóvivője szerint az állatot illegálisan etethették korábban, valószínűleg az evezősöket kezdte el társítani az élelemmel.

Az amerikai hatóság az emberek biztonsága érdekében elrendelte az állat kilövését, ami február 22-én meg is történt, viszont nem mindenki örült az aligátor kilövésének, egyesek szerint érdemes lett volna egy elzártabb környékre költöztetni, hogy életben maradhasson.

Az nem világos, hogy miért tartott közel öt hónapig, hogy a vadvédelem kiadja a kilövési engedélyt, hiszen az állat már tavaly szeptemberben támadólag lépett fel emberek ellen, a helyiek az eltelt idő alatt többször is panaszt tettek az ügyben.

A kilőtt aligátor körülbelül negyven éves lehetett.

A címlapi kép illusztráció!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről