J. K. Rowling bírálta azt a skót törvényjavaslatot, amely férfiakat engedne női börtönökbe

J.K. Rowling
Vágólapra másolva!
Szombaton a női jogok mellett rendszeresen kiálló J. K. Rowling élesen kritizálta azt a törvényt amit a skót miniszterelnök, Nicola Sturgeon szeretne elfogadtatni. A törvény megkönnyítené azt, hogy az emberek jogilag könnyebben nemet változtathassanak. A Harry Potter írója a döbbenetes törvényjavaslatot kritizáló véleménycikket osztott meg a Twitter-oldalán - írja a The Post Millennial.
Vágólapra másolva!

Az elismert szerző szombaton megosztott egy véleménycikket, amely a Scotsman szombati számában jelent meg, és amelyben egy Susan Dalgety nevű nő a szexuális visszaélésekkel kapcsolatos múltbéli tapasztalatairól beszélt.

J.K. Rowling rendszeresen kiáll a nők jogai mellett. Emiatt sokan transzfóbnak titulálják a híres írónőt. Fotó / AFP

- írta a cikk szerzője, idézve Shona Robison szociális igazságügyi miniszter nemrég a skót parlamentben tett megjegyzéseit.

Rowling szombaton tette közzé Dalgety írását a Twitteren, azt írva:

Rowling tweetjére válaszul egy Angie Jones nevű Twitter-felhasználó azt mondta, hogy az ausztráliai Melbourne-ben egy törvény miatt

- tette hozzá Jones.

Jones tweetjére válaszolva Rowling azt válaszolta, hogy a törvény, amelyet Sturgeon megpróbál elfogadtatni,

A szóban forgó törvényjavaslat, az ún. a nemek elismerésének reformjáról szóló törvényjavaslat, amely a skót kormány szerint

A kormány honlapja szerint a törvényjavaslat értelmében a kérelmezőknek jogilag kötelező erejű nyilatkozatot kell tenniük arról, hogy a tartósan megszerzett nemükben kívánnak élni. Többé nem kell majd orvosi jelentéseket vagy bizonyítékokat benyújtaniuk erről a törvény értelmében.

- tette hozzá a kormány.

Skóciában még könyebbé tennék a nemváltás folyamatát (illusztráció) Forrás: Shutterstock

A feminista hangvételű, és az LMBTQ-lobbi ellen felszólaló posztjai által kiváltott visszhang sok negatív következménnyel járt az írónő számára, az LMBTQ-aktivisták rendszeresen meghurcolják.