Grizzly ölt meg egy négygyerekes apát Montanában

Grizzly - illsuztráció
Vágólapra másolva!
Grizzly medve ölt meg egy 40 éves, négygyerekes apát az Egyesül Államokban, Montana államban - írja a Bild. A férfi holttestét múlt hét csütörtökön találták meg.
Vágólapra másolva!

Craig Clouatre egy barátjával túrázott Montana államban múlt héten. A két férfi egy szakaszon külön útvonalon folytatta a túrát,

majd később a megbeszélt találkozási helyen a négygyermekes apa nem jelent meg.

Craig Clouatre Forrás: Facebook

Barátja értesítette a rendőrséget. A bejelentés alapján átkutatták a híres Yellowstone Nemzeti Park közelében lévő területet, a kereséshez helikoptert is bevetettek. Csütörtökön végül megtalálták a 40 éves férfi holttestét.

A helyszínen hagyott nyomok és a támadás természetéből arra lehetett következtetni, hogy egy grizzly támadta meg

– mondta Brad Bichler megyei seriff. Hozzátette azonban, hogy valószínűleg egy szerencsétlen találkozás áldozata lett. A holttestet azóta visszakerült a családhoz.

Craig Clouatre feleségét és négy gyermekét hagyott árván.

Craig Clouatre, családja, felesége, gyerekei Forrás: gofoundme

A családnak indított adománygyűjtés során már 60 ezer dollárt, vagy is közel 20 millió forintot sikerült összegyűjteni.

Az özvegy meghatóan írt Facebookon a történtekről:

A grizzly medvék Észak-Amerikában élnek, és elérhetik akár a 700 kilogrammot is - Illusztráció Forrás: ArthurTopham/pixabay.com

Craig Clouatre gyakran ment kirándulni a hegyekbe, jól kiismerte magát. A CBS szerint a hatóságok nem próbálják meg felkeresni a balesetet okozó medvét.

Egy jelentés szerint a Yellowstone Nemzeti Park körüli grizzlik 2010 óta legalább nyolc embert megöltek. A régióban több mint 700 állat él.

Címlapi képünk illusztráció!