Térképen mutatjuk az orosz hadsereg előrehaladását Ukrajnában

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, harc, ház, kiégett ház, robbanás, támadás, rakéta, rakétatámadás, Ukrajna, Mikolajiv
This handout picture taken and released by the Ukrainian State Emergency Service on March 7, 2022, shows a damaged residential building after Russian multiple rocket launchers BM-30 Smerch shelled the area in the southern city of Mykolaiv. - Ukraine's military says it is fighting "fierce battles" with Russian forces on the edge of the southern city of Mykolaiv, which controls the road to the key Black Sea city of Odessa in the west. (Photo by Ukrainian State Emergency Service / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Ukrainian State Emergency Service " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Az orosz támadás északon, délen és keleten több fronton zajlik. A fővárost az oroszok nyugatról, északról és keletről körbekerítették. Délen az oroszoknak sikerült összekötniük a Krím-félszigetet a Donyec medencével. Az utóbbi napokban az orosz erők a középső, például Dnyipro, és a nyugati, például Ivano-Frankivszk régiót is célba vették, ami arra enged következtetni, hogy főként keleten még több területet kívánnak az ellenőrzésük alá vonni.
Vágólapra másolva!

Az orosz erők az invázió első napjaiban az északi, keleti és déli területeket vették célba, köztük Kijevet. Az utóbbi napokban azonban az orosz erők a középső, például Dnyipro, és a nyugati, például Ivano-Frankivszk régiót is célba vették, ami arra enged következtetni, hogy főként keleten még több területet kívánnak az ellenőrzésük alá vonni a az Ukrajnát ketté választó Dnyeper mentén.

Az oroszok jelentős területeket tartanak ellenőrzésük alatt Forrás: BBC

Az orosz erők a mai napon rakétacsapást mértek egy katonai kiképzőközpontra Lviv városnál, a település mellett. A BBC újságírói szerint Lvivben a városközpontban még nem voltak robbanások. Lviv mindössze 80 kilométerre van a lengyel határtól, és sok ukrán számára célállomás, akik az ország más részeiből menekülnek, hiszen innen utaznak tovább főként vonatokkal Lengyelországba, amely a NATO tagja. Emellett a Javoriv támaszpontra, amelyet a bombázás ért, és amelyhez kapcsolódik egy nemzetközi békefenntartó és biztonsági központ, az Egyesült Államok 2015 óta rendszeresen küldött kiképzőket, és a területén a NATO több gyakorlatot tartott. A gyakorlótér 30 km-re van a lengyel határtól, és így a NATO határáról is. A legfrissebb hírek szerint 9 ember meghalt, 57 megsérült a légicsapásokban.