Az amerikaiakon gúnyolódott Putyin

Vlagyimir Putyin orosz elnök portré GAGARIN, Jurij; PUTYIN, Vlagyimir
Ciolkovszkij, 2022. április 12. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a Vosztocsnij űrközpontban tett látogatása során az Oroszország ázsiai részén, az Amuri területen lévő Ciolkovszkijban 2022. április 12-én, Jurij Gagarin űrrepülésének 61. évfordulóján. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Szputnyik pool/Jevgenyij Bijatov
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök április 12-én tartott sajtótájékoztatót, miután megbeszélést folytatott Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnökkel. Kijelentette, hogy a bucsai mészárlás megrendezett volt, Oroszország pedig továbbra is folytatja az offenzívát, arról viszont nem beszélt, hogy mikorra várható a harcok befejezése. Az orosz elnök kigúnyolta az Egyesült Államokat, szerinte készek küzdeni a legutolsó ukránig - írja a Le Figaro.
Vágólapra másolva!

Putyin szerint az orosz hadsereg feladata elérni a korábban meghatározott célokat, mindezt úgy, hogy minél alacsonyabban tartsák a veszteségeket. Az orosz elnök arról is beszélt, hogy Ukrajna több frontról történő lerohanásával két célt akartak elérni: megsemmisíteni az ukrán hadi infrastruktúrát, valamint elvonni az ukrán erőket keletről.

Az, hogy az orosz hadsereg nem haladt gyorsabban a hadjáratban csupán annak tudható be, hogy ezzel is minimalizálni akarták a veszteségeket.

A bucsai mészárlással kapcsolatban az orosz elnök elmondta, hogy megrendezettnek tartja az eseményeket, Lukasenko pedig arról beszélt, hogy mindez a britek által folytatott pszichológiai hadviselés része.

Vlagyimir Putyin, orosz elnök Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Szputnyik pool/Jevgenyij Bijatov

"Az ukránokat egyszerűen felhasználják Oroszország ellen. Ukrajna a Nyugat számár csak egy eszköz olyan célok elérésére, amelyeknek semmi közük az ukrán nép érdekeihez" – mondta az orosz elnök, majd így folytatta: Bármilyen furcsán is hangzik ma, az oroszok, a fehéroroszok és az ukránok egy nép. Tragédia, ami Ukrajnában történik, de Oroszországnak nem volt más választása."

Putyin a szankciókkal kapcsolatban azt mondta: „A nyugati szankciós "villámháború", amelyben rosszakaróink annyira bíztak, teljes kudarc volt. Pénzügyi rendszerünk és iparágunk működik.

Putyin szerint amit most látunk, az a Szovjetunió összeomlását követően kialakult unipoláris világ vége. "Ez a legfőbb dolog, nem pedig a Donbaszban és Ukrajnában zajló tragikus események. Sokat halljuk, hogy az Egyesült Államok kész harcolni az utolsó ukránig Oroszország ellen. Ez a mostani események lényege. " - magyarázta Putyin.