Kamion, kisteherautó és két autó karambolozott az M5-ösön, meghalt egy 19 éves utas - fotók

halálos baleset, Inárcs, M5-ös autópálya
Inárcs, 2022. május 21. Ütközésben összeroncsolódott kisteherautó az M5-ös autópályán Inárcs közelében 2022. május 20-án éjszaka. A 36-os kilométerszelvényénél történt balesetben egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Négyes karambol történt az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt.
Vágólapra másolva!

Az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 36-os kilométerszelvényénél történt a baleset.

A külső forgalmi sávban kialakult torlódás miatt kényszerült megállásra a román honosságú kamion, amelynek egy mögötte haladó kisteherautó nekiütközött, majd a belső sávban megállt.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ez utóbbit akarta a belső sávba áttérve, balról kikerülni egy fehér autó 19 éves sorfőrje, ám a mögötte haladó szürke autó hátulról nekiütközött, ezért a fehér autó kisodródott, és szalagkorlátnak csapódott.

A szürke autó sofőrje tovább hajtott, de később visszatért a helyszínre.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A baleset következtében az fehér autó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a sofőrt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel.

A balesetben nagy valószínűséggel Csanki Márk, az MVM Szegedi Vízisport Egyesület 19 éves, ifjúsági világbajnoki ezüstérmes kenusa halhatott meg. Halálhírét szombaton közölte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.