Folytatja az LMBTQ-propagandát a Disney: már gyerekfilmben is leszbikus csókot mutatnak

Vágólapra másolva!
Buzz Lightyear, a Toy Story híres karaktere saját eredetfilmet kapott, ami nemsokára megjelenik az amerikai mozikban. A Variety hírportál értesülései szerint a gyermekfilm a Pixar (a Walt Disney Company leányvállalata) rajzfilmek első leszbikus csókját is tartalmazni fogja. Az anyavállalat, a Disney már évek óta terjeszti az LMBTQ-propagandát a gyermekek körében, ez ellen lépett fel határozottan Florida állam republikánus kormányzója, Ron de Santis, amikor a nyomására elfogadtak egy, a magyar szabályozáshoz hasonló törvényt a szülői jogokról. A Disney mellett egy másik amerikai központú, nagy nemzetközi gyermekcsatorna, a Nickelodeon is aktív szerepet vállal a kiskorúak körében történő LMBTQ-propaganda terjesztésében. Ezzel párhuzamosan egy másik radikális baloldali mozgalom, a BLM rendszerszintű rasszizmusról szóló propagandája is egyre inkább teret nyert a gyermekcsatornákon. A film amúgy rosszul, mélyen a várakozások alatt kezdett az amerikai mozikban, sokak szerint éppen az LMBTQ-propaganda miatt.
Vágólapra másolva!

A Danube Institute szemléjéből kiderül: a Pixar rajzfilmek első leszbikus csókja még a stúdióban is nagy port kavarhatott, hiszen a Variety értesülései szerint először kivágták a jelenetet a rajzfilmből, majd miután Florida megszavazott egy törvényt a szülői jogok védelméről, amely

megtiltotta, hogy általános iskolásoknak explicit szexuális tartalmat tegyenek közzé

(vagy ilyen tartalmak a tananyag részét képezzék), a Pixar mégis úgy döntött, hogy a jelenetnek a filmben a helye. (A Florida republikánus kormányzójának, Ron DeSantisnak a nyomására elfogadott törvényről az Origo itt számolt be részletesen.)

Forrás: Danube Institute

A gyermekfilmben Buzz Lightyear (Chris Evans, Az Amerika kapitány színésze az angol hangja a rajzfilmkarakternek) segítséget kap kalandjaiban egy hősnőtől (Hawthorne), aki homoszexuális szerelmi kapcsolatban áll egy másik női mellékszereplővel.

A Pixar korábbi filmjeiben is történtek már utalások azonos nemű kapcsolatokra, de eddig még mindig csak kisebb szerepet kaptak az LMBTQ+ figurák. A Toy Story 4-ben például két anyuka megöleli a közös kislányukat az óvoda ajtajában. 2020-ban egy rövid Pixar film jelent meg 'Out' névvel, ami

egy homoszexuális fiú nehézségeiről szólt, különösen arról, hogy hogyan fedje fel szüleinek szexuális orientációját.

A Pixar Szenilla nyomában és Luca című filmjeiben is történtek utalások esetleges LMBTQ-kapcsolatokra, de ezekben a gyermekfilmekben az utalás nem volt egyértelmű.

A baloldali média a Pixar öncenzúrájára hívja fel a figyelmet (több LMBTQ+ jelenetet kivágtak, lerövidítettek, vagy csak barátságként szimbolizáltak) és azzal vádolja a stúdiót, hogy profitja megőrzése érdekében nem vetíti ezeket a jeleneteket.

Az utolsó vádban van igazsága, Oroszországban, Kínában és sok más országban nyíltan LMBTQ+ figurákat tartalmazó gyermekfilmeket például nem engednének levetíteni.

Malajzia és az Egyesült Arab Emírségek pedig már most, a hivatalos megjelenés előtt betiltotta Buzz Lightyeart a csók miatt. Mivel ezek az országok nagy piacnak számítanak, a Pixar valóban önérdekből is kivághatta ezeket a részleteket. A baloldali médiával szemben, a jobboldali média teljesen más problémákra hívja fel a figyelmet.

Több szülő ugyanis aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy helyénvaló-e leszbikus jeleneteket mutatni gyerekeknek.

Azok ugyanis nem a hagyományos életmódot, viselkedési formát és erkölcsöket közvetítik a gyermekeknek, és ezért a szülők úgy vélik, hogy nem helyénvaló egy mesefilmnek ezt propagálnia, továbbá a rajzfilm célcsoportja túl fiatal ennek befogadására. Többen arra is felhívták a figyelmet, hogy a cég hasonló döntései miatt a belé vetett bizalom jelentősen visszaesett. Míg korábban a Disney (a Pixar tulajdonosa) a harminchetedik legmegbízhatóbb cég volt, most már csak a hatvanötödik.

A jobboldali média a döntés politikai vonatkozására is felhívta a figyelmet – a csók visszaillesztése a filmbe a floridai törvény ellenzését is magába foglalja – ami felveti a kérdést: egy gyermekfilmstúdiónak miért van azzal problémája, hogy Florida megtiltotta, hogy az általános iskolás tanterv részét képezze a szexuális és gender identitás oktatása?

Többen ezt az utolsó pontot az általános iskolákban történő szexuális és nemi identitással kapcsolatos foglalkozások melletti hitvallást tartják a legelutasítandóbbnak a Pixar döntésében.

A Disney aktív szerepet vállal az LMBTQ-propaganda terjesztésében

Az Origo korábban már számos alkalommal beszámolt arról, hogy a Disney LMBTQ-propagandát folytat, azáltal, hogy homoszexuális, illetve transznemű karaktereket gyárt a rajzfilmjeihez.

Az, hogy egy nagy Disney játékfilmben nyíltan homoszexuális szereplőt írjanak a történetbe, először 2021 júniusában fordult elő. A Dzsungeltúra című családi filmben egy MacGregor Houghton nevű szereplő beszél arról Frank kapitánynak, hogy

már három nővel felbontotta a jegyességét, mert máshol találta meg a boldogságot.

A karakter a nővérét, a tudós Lilyt kíséri el a kalandos útra, miután az kiállt mellette az első világháborús Angliában, ahol rengeteg támadás érte azért a szakmájában, mert homoszexuális.

A baloldali körökben Pride hónapra nevezett júniusra is készült az amerikai óriásvállalat, az LMBTQ-mozgalom szivárványszínei mellé pedig behozta az erőszakos megnyilvánulásairól közismert BLM fekete és barna színskáláját.

A szivárvány és a BLM színei még a gyermekeknek szánt süteményekben is megjelennek.

A Nickelodeon is a LMBTQ-felvonulást ünnepelteti a gyerekekkel

A másik nagy amerikai központú gyermekcsatorna, a Nickelodeon is szivárványos színekbe borult a Pride-hónap alkalmából.

Természetesen itt is megjelennek a BLM fekete és barna színei, de a transzgender ideológia kék, rózsaszín, fehér színei sem hiányozhatnak.

2021 júniusában a Nickelodeon Nick Jr. nevű alcsatornája a Pride-ről készített rajzfilmet, amelyben

NINA WEST NŐNEK ÖLTÖZÖTT FÉRFI ÚGYNEVEZETT DRAG QUEEN ÉNEKELT A HOMOSZEXUÁLIS, TRANSZGENDER, VALAMINT NEM BINÁRIS PÁROK ÉS CSALÁDOK „IDILLI" BOLDOGSÁGÁRÓL.

A YouTube-csatornája alapján

NINA WEST AMÚGY KIFEJEZETTEN SZERET GYERMEKEK TÁRSASÁGÁBAN LENNI, IDEÉRTVE AZ ÓVODÁS KORÚAKAT, ILLEVE A NÁLUK FIATALABBAKAT IS.

Ahogy az köztudott, Magyarország tavaly gyermekvédelmi törvények elfogadásával lépett fel a külföldről terjesztett, a kiskorúak szexualizálására irányuló LMBTQ-propagandával szemben. A gyermekvédelmi intézkedéseket idén áprilisban pedig népszavazás erősítette meg.