Több ország is megtiltotta, hogy az orosz külügyminisztert szállító gép belépjen a légterébe

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, török külügyminiszter, béketárgyalás, Szergej Lavrov, Törökország, Antalya
Russian Foreign Minister Sergei Lavrov looks on as he gives a press conference after meeting Ukraine's Foreign Minister for talks in Antalya, on March 10, 2022, 15 days after Russia launched a military invasion on Ukraine. - Russian and Ukrainian foreign ministers are in Turkey to hold face-to-face talks in the first high-level contact since the invasion. (Photo by OZAN KOSE / AFP)
Vágólapra másolva!
Veszélybe került Szergej Lavrov hétfőre és keddre tervezett belgrádi látogatása, Montenegró, Észak-Macedónia és Bulgária ugyanis megtiltotta, hogy az orosz külügyminisztert szállító gép használja a légterét - közölte értesülését vasárnap az internetes oldalán a Vecernje Novosti című belgrádi napilap.
Vágólapra másolva!

Ana Brnabic miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy "nagyon bonyolult" az orosz diplomácia vezetőjének a szerbiai útjával kapcsolatos helyzet, az országba érkezés részleteivel Aleksandar Vucic államfő foglalkozik.

A köztársasági elnök már néhány nappal ezelőtt is arról beszélt, hogy egyre bonyolódik Szergej Lavrov látogatásának ügye.

Szergej Lavrov Forrás: AFP/Ozan Kose

A szerbiai közszolgálati televízió tájékoztatása szerint az orosz külügyminiszter látogatásával kapcsolatban Aleksandar Vucic a hétfő esti híradóban nyilatkozik, akkor közli, hogy meghiúsult-e az út vagy sem,

ami azt jelenti, hogy a hétfőre tervezett érkezés bizonyosan elmarad.