Halálos mérgezés történt egy idős otthonban az Egyesült Államokban

Atria Hillsdale idősek otthona, Kalifornia, San Mateo, mérgezés
Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, ketten pedig kórházba kerültek miután mosogatószert ittak ivólé helyett egy kaliforniai idősek otthában. Az esetet már rendőrség is vizsgálja - írja a CBS News.
Vágólapra másolva!

Vasárnap este riasztották a San Mateó-i rendőrséget miután kiderült, hogy egy idős nőt megmérgeztek az Atria Hillsdale-i idősek otthonában. A rendőrségi tájékoztató szerint három lakó került kórházba, mert mérgező vegyszert fogyasztottak.

A három lakó közül, egy 93 éves nő meghalt a helyi kórházban. A másik kettő továbbra is kórházi ápolásra szorul. A rendőrség nem adott további tájékoztatást az állapotukról.

A rendőrség szerint az idősek otthona együtt működik a nyomozókkal.

Együttműködünk a helyi hatóságokkal, akik értesítettek bennünket, hogy az egyik lakó meghalt. Őszinte részvétünk a családnak! - áll az otthon közleményében, amiből az is kiderül, hogy amint kiderült a mérgezés az otthon munktársai azonnal felvették a kapcsolatot a hatóságokkal, majd kórházba szállították a megmérgezett lakókat.

A közleményből továbbá az is kiderül, hogy saját belsővizsgálatot is indítottak, és az érintett dolgozókat felfüggesztették a vizsgálat befejezéséig.