Öt magyar is van az Europol körözési toplistáján

Ha látta őket, segítsen a rendőröknek!
Vágólapra másolva!
Az Europol körözési toplistájára öt magyar férfi is felkerült. A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét kérik a rendőrök. Akár egyetlen információ is sokat segíthet a munkájukban.
Vágólapra másolva!

Kampányt indított az ENFAST, vagyis a Célkörözési Egységek Európai Hálózata, a szervezett bűnözői csoportokhoz köthető szökésben lévő elkövetők elfogására. Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyanok szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek. Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a debreceni rendőrök keresnek már évek óta.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan kereskedtek kábítószerrel. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani, kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. Az Europol médiakampányába, a legkeresettebb 54 bűnöző közé ők most mindannyian felkerültek. Eddig arra még nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött is egyidőben szerepeljen a Most Wanted listán.

Ha látta őket, segítsen a rendőröknek! Forrás: police.hu

Ha bármelyiküket látta, vagy információja van arról, hogy hol találhatják meg őket a rendőrök, hívja a rendőrséget a 107-es vagy a 112-es telefonszámon, de bejelentést tehet a Telefontanún keresztül is, a 06-80-555-111-es telefonszámon.