Itt vannak Putyin drámai bejelentései

Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök ünnepélyes keretek között aláírta a herszoni, luhanszki, donyecki és zaporizzsjai területek annektálásáról szóló elnöki nyilatkozatot, így a négy, korábban Ukrajnához tartozó megye hivatalosan is Oroszország részévé válhat, amint a Föderációs Gyűlés is elfogadja a törvényt. Az orosz elnök a dokumentumok aláírása előtt beszédet tartott, ennek mutatjuk részleteit.
Vágólapra másolva!

Putyin beszédében arra sürgette Kijevet, hogy a felek mielőbb kössenek tűzszünetet és üljenek ismét tárgyalóasztalhoz.

"Felszólítjuk Kijevet, hogy azonnal szüntessék be a háborút, amit még 2014-ben kezdtek. Mi készen állunk (tárgyalni)" - hangsúlyozta az orosz elnök.

Putyin arról is beszélt, hogy a népszavazások során az emberek egyértelműen választottak, és reményét fejezte ki, hogy az orosz Föderációs Gyűlés is támogatni fogja a területek Oroszországhoz csatlakozását.

Az orosz elnök beszédében elmondta, hogy a Nyugat az oroszokat nem szabad emberként, hanem rabszolgaként akarja látni, szerinte ez az oka annak, hogy hibrid háborút folytatnak Oroszország ellen.

Vlagyimir Putyin történelmi beszédet mondott Forrás: Current Time Youtube

- jelentette ki Putyin.

Az orosz elnök kitért arra is, hogy a Nyugat saját elveit próbálja rákényszeríteni az egész világra. Szerinte a Nyugat által alkalmazott kettős, néhány esetben "hármas" mércét bolondok alkották, Oroszország pedig nem fog ilyen szabályok szerint élni.

Putyin arról is beszélt, hogy atomfegyvert eddig csak a Nyugat vetett be, kétszer is.

Putyin szerint nincs morális alapja annak, hogy a Nyugat kritizálja a herszoni, luhanszki, donyecki és zaporizzsjai területeken lezajlott népszavazást. Az emberek egyértelműen elmondták véleményüket, jelentette ki.

Megemlítette azt is, hogy a NATO megszegte ígéreteit, hiszen azt mondták Oroszországnak, hogy nem fognak kelet felé terjeszkedni.

Szerinte az ország korábbi vezetései elhitték ezeket a hazugságokat, ami egy idő után a mostani helyzethez vezetett. Putyin szerint a nyugati oroszellenesség egyik kiváltó oka, hogy az oroszok a gyarmatosítás alatt nem hagyták, hogy kirabolják az országukat. Hozzátette, hogy a Nyugat hajlamos a különböző országok polgárait másodlagos népként kezelni.

- idézte Vlagyimir Putyin.