Lelőtte mostohaapját egy fiatal fiú, miután az rátámadt az anyjára és öccsére

Vágólapra másolva!
18 év börtönre ítélték gyilkosság miatt a most húszéves Jarren Diego Garciát, amiért tavaly tavasszal agyonlőtte mostohaapját, Mark Ramost, miután szemtanúja volt egy eldurvult vitának, melynek során a férfi leöntötte az anyját sörrel, és hozzá, illetve öccséhez próbált vágni egy hangszórót.
Vágólapra másolva!

Jarren Diego Garciát gyilkosság miatt bűnösnek mondták ki, amiért agyonlőtte mostohaapját, Mark Ramost. A bíróság előtt azzal próbálta menteni magát a fiatal fiú, hogy saját magát, illetve édesanyját és testvérét akarta megvédeni a gyilkossággal.

Az eset 2021. március 21-én történt.

Jarren Diego Garcia veszekedést hallott texasi házuk előszobájából. Szokás szerint mostohaapja és anyja között robbant ki a vita.

Ez alkalommal amiatt, hogy a férfi nem reagált a nő korábbi telefonhívásaira. Garcia ezt megelégelte, és ő is vitába szállt a férfival.

A veszekedés egyre inkább elfajult, melynek során a férfi

egy hangszórót dobott az anyja és öccse közé.

Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy egyiküket sem találta el. Garcia ekkor elment fegyverért. Amikor visszatért, lőni.

- tette fel neki a kérdést az ügyész a tárgyaláson.

Majd hozzátette, hogy

Garica hatszor lőtt Ramosra,

ebből néhányszor eltalálta, ám volt, amivel mellé lőtt. Az ügyész ebből arra következtetett, hogy mostohaapja menekülni próbált előle, Garcia viszont követte a fegyverrel a kezében.

Jarren Diego Garcia Forrás: DailyStar

A bíróságon többeknek feltűnt, hogy az anya és fia vallomásában ellentmondások voltak.

A nő azt mondta, hogy könyörgött a fiának, hogy ne lője le Ramost, mert, ahogyan fogalmazott:

Charles Banker ügyvéd viszont úgy tudta, Ramos kulccsal az ujjai között támadt Garciára és öccsére, míg anyját leöntötte egy pohár sörrel, ezután medig megragadta a hangszórót, és közéjük dobta.

- mondta az ügyvéd, majd hozzátette, hogy

a nő öt éve élt együtt a férfival, amiből az utóbbi négy évben folyamatos családi erőszanak volt kitéve. Erről azonban sem a rendőröknek, sem gyerekeinek nem beszélt,

noha látható sérülései is voltak.

Az ügyvéd szerint mindez megbocsáthatatlan, és amennyiben Ramos mindezeket nem teszi meg, a család sem kerül bíróság elé.

A bíró mindezek ellenére bűnösnek mondta ki Garciát,

és 18 év börtönre ítélte - írja a DailyStar.