Kegyetlen kivégzések - drámai jelentés az ukrán hadsereg bűneiről

háború, ukrajna, oroszország, orosz-ukrán háború, orosz ukrán, konfliktus, katona, Luhanszk
8239623 20.07.2022 Servicemen of militia of Luhansk People's Republic walks along a street damaged by Ukrainian army in the village of Izbitskoye, in the Kharkiv region, Ukraine. Viktor Antonyuk / Sputnik (Photo by Viktor Antonyuk / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Andrej Marocsko, a Luhanszki Néphadsereg tisztje szerint az ukrán hadseregben parancsmegtagadásért katonákat végeznek ki - írja az Izvesztija.
Vágólapra másolva!

A Luhanszki Néphadsereg egyik tisztje arról számolt be, hogy a Donbaszban harcoló ukrán csapatok esetében a parancsmegtagadás miatt kivégzés jár. Marocsko szerint már korábban is történtek hasonló esetek, azonban az elmúlt időszakban a luhanszki hírszerzés értesülései szerint újabb kivégzések lehettek.

Korábban december 1-én egy fogságba esett ukrán katona számolt be arról, hogy Kijev az orosz hadifogság alatt elkövetett kínzások történetével próbálják meg elrettenteni az ukrán katonákat attól, hogy megadják magukat. Ezen történetek miatt volt már olyan eset, hogy egy ukrán katona azt kérte az oroszoktól, hogy a helyszínen lőjék le. Percről percre közvetítésünk a háborúról itt követhető.