Vastapssal, éljenezve fogadták Orbán Viktor történelmi beszédét az amerikai konzervatívok

ORBÁN Viktor
Dallas, 2022. augusztus 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Egy olyan ország vezetője vagyok, mely nap mint nap a progresszív liberálisok támadása alatt áll – mondta Orbán Viktor az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának dallasi helyszínén, a CPAC-en. A magyar kormányfő iránymutatást adott a konzervatív szereplőknek arról, hogy miként lehet felvenni a harcot a kommunista és liberális erőkkel szemben, és beszélt hazánk több egyedülálló intézkedéséről is, mint a családpolitikáról, valamint az illegális migráció kezeléséről. A beszédet többször éljenzés, illetve álló vastaps szakította meg, különösen akkor, amikor az illegális migráció megállításáról és a családok védelméről volt szó. A legnagyobb ünneplés akkor tört ki, amikor a miniszterelnök azt mondta: Az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén!
Vágólapra másolva!

Van bennünk valami közös, Magyarország Európa magányos csillagállama – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a "Hogyan harcolunk" címmel elmondott nyitóbeszédében, utalva ezzel Texas állam Amerikában használatos megnevezésére (Lone Star State).

– mondta a kormányfő, aki hozzátette, már látja a liberális média holnapi fake news híreit. "Elmondom önöknek, hogy Magyarországon zéró tolerancia van érvényben a rasszizmussal és az antiszemitizmussal szemben. Bárki, aki ennek ellenére ezzel vádol minket, az egyszerűen idióta" - tette hozzá.

Orbán Viktor szerint valószínűleg összezavarodtak az NGO-k is, amelyek már írják a tanulmányaikat arról, hogy hogyan lett tönkretéve a magyar demokrácia, ami egyébként szerintük megtörtént korábban már több alkalommal is.

Orbán Viktor: Apáink adták le az első lövést, és mi, a fiaik nyertük meg a háborút Forrás: Alapjogokért Központ

A demokrata párti elitet is sikerült összezavarni

"A demokrata párti elitet is sikerült összezavarni. Tiszteljük az Egyesült Államokat, ezért tisztelettel tartozunk a jelenlegi vezetésnek is. De nem feledkezhetünk meg arról, hogy az itteni vezetés ideológiai nyomás alá helyezte Európát, ami nekünk nagyon rossz. Az Obama-adminisztráció azt akarta, hogy a keresztény elemeit töröljük el a magyar alaptörvénynek, és a helyükre globalista liberális elemek kerüljenek. Értik ezt? A szabad világ vezetője azt akarta, hogy megváltoztassuk az alkotmányunkat, de ellenálltunk, és azóta nem vagyunk a kedvencei az amerikai demokrata pártnak" – mondta Orbán Viktor.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, Dallasban, 2022. augusztus 4-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor kijelentette, a progresszív liberálisok nem akarták, hogy elmenjen a konferenciára.

– hangoztatta.

Mi, magyarok legyőztük a kommunizmust, melyet a szovjet csapatok kényszerítettek ránk – mondta. Hozzátette: apáink adták le az első lövést, és mi, a fiaik nyertük meg a háborút. Tudjuk, hogy miért tartozunk Ronald Reagannek hálával és köszönettel – húzta alá.

Orbán: Napi rutin a győzelem

A miniszterelnök úgy folytatta, a kommunisták feltámadtak hamvaikból, és összefogtak a liberálisokkal. Orbán Viktor leszögezte, a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, ezért újra le kell győzni őket. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett, 2010 óta folyamatosan nyer a jobboldal Magyarországon.

De ismerjük a régi mondást: a tegnapi győzelem nem nyeri meg a holnapi meccset – mondta. Megtanultam, hogy a feladásra hajlamos ember sosem nyer, a győztes pedig sosem adja fel. Ez a mi titkunk a győzelemre – tette hozzá a miniszterelnök.

Még ma is, amikor a politikai életet a liberális hegemónia uralja – mondta Orbán Viktor.

Azért vagyok itt, hogy elmondjam, miként tettük ezeket az értékeket sikeressé Magyarországon. Talán a mi történetünk segíthet önöknek abban, hogy Amerikát újra naggyá tegyék.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ebben kell bízni

Orbán Viktor fő pontokban emelte ki a magyar kormány sikereit:

"Amikor harcolunk, akkor legalább 100 százalékot teszünk bele. Igazat mondunk, és kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha a fél világ támad bennünket. Az ember nem nyerhet fél szívvel.

Az ember vagy mindent belead, vagy a biztonságot választja és veszít

– hangsúlyozta.

Ezért az első és legfontosabb, hogy bíznunk kell a zsidó-keresztény tanításainkban. Segítenek bennünket abban, mely cselekedetek helyesek és melyek helytelenek. Ha az ember hisz Istenben, akkor hisz abban is, hogy bennünket Isten a saját képmására teremtett.

Ne aggódjanak, egy keresztény politikus nem lehet rasszista, ezért sose habozzunk keményen ellenszegülni ellenfeleinknek.

Orbán Viktor Soros Györgyöt is megemlítette beszédében (Soros nevét fújolás fogadta). A miniszterelnök elmondta, hogy jól ismeri, ő az ellenfele.

Soros Györgynek egy egész hadsereg áll a szolgálatára, pénz, szervezetek, egyetemek és a brüsszeli bizottság fele.

A liberálisok mindig azt mondják, hogy veszíteni fogunk – mondta a miniszterelnök. De egy dolgot megtanultam: nem harcolhatunk sikeresen a liberális eszközökkel, mert ellenfeleink liberális intézményeket, koncepciót és nyelvezetet használnak marxista és totalitárius terveik álcázására.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Teljes támadásban a woke-Góliát

Magyarország egy öreg, büszke Dávid nagyságú nemzet, mely egyedül áll a globális woke-Góliáttal szemben – akik teljes támadásban vannak, és nekünk totális védekezésben kell lennünk. Mi, magyarok azt tudjuk megmutatni önöknek, hogy hogyan lehet visszaverni ezt a támadást – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor a migráció kapcsán kiemelte, hogy mi voltunk az elsők Európában, akik nemet mondtunk az illegális migrációra.

Orbán Viktor Tucker Carlson amerikai konzervatív televíziós személyiséget idézte, aki amikor Magyarországra látogatott, azt mondta a magyar határkerítésről: nem egy high tech fal, de olyan emberek védik, akik szeretik a hazájukat.

A kormányfő kifejtette:


Nyomatékosította: a fal megépítése után Magyarország megállította a migrációt.

Beszédében a magyar miniszterelnök közölte, 160 ezer illegális határátlépési kísérletet hiúsítottak meg idén a határainknál. Elfogunk minden illegális határátlépőt, és visszakísérjük őket – húzta alá. Hozzátette: be lehet adni a menedékkérelmeket a nagykövetségeinknél, de aki illegálisan akar Magyarországra jönni, annak nem fog sikerülni.

Az EU okostojásai is nyomást gyakorolnak ránk, akik azt akarják, hogy adjuk fel migrációs politikánkat, mert tudják, hogy ez a jövő végső csatája – folytatta a miniszterelnök, hozzátéve: „a jövő a gyerekeinké, ezért soha nem fogjuk magunkat megadni".

Így semmi sem menti meg a Nyugatot a pusztulástól

Európában azt mondják, a család nem létezik.

Azt is mondják, hogy a nyugati család az a hely, ahol az úgynevezett patriarchátus elnyomása kezdődik. De a családpolitika esetében Magyarországon megint csak a saját szabályaink szerint játszunk – mondta a kormányfő. Tudjuk, hogy a család az a hely, ahol a szülők átadják a tradicionális értékeket a következő nemzedéknek.

Ha a tradicionális családok megszűnnek, akkor semmi sem mentheti meg a Nyugatot a pusztulástól. Ezért Magyarországon a GDP 6 százalékát költöttük családtámogatásokra. Az összes támogatás a családok rendelkezésére áll, már a fogantatás pillanatától. A családok automatikusan kedvezményekre jogosultak, az állam pedig átvállalja a hallgatói kölcsönt a harmadik gyermek után. A nők a negyedik gyermek megszületését követően életre szóló személyijövedelemadó-mentességet élveznek.

Orbán Viktor kiemelte, hogy

„Ez nem rossz kezdet" – tette hozzá. Így értékelt a közönség is, amely éljenzéssel fogadta ezt a mondatot.

Magyarországon az elmúlt években nemcsak fizikai falat kellett építenünk a határon és pénzügyi falat a családok köré, hanem egy jogi falat is fel kellett húznunk a gyermekeink köré, hogy megvédjük őket a genderideológiákkal szemben.

A magyarok egy népszavazás keretében nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli iskolai szexuális felvilágosításra. Hozzátette: Magyarország történelmében soha nem volt még ilyen népszavazás, ahol ilyen sokan mondtak volna nemet.

A magyar alkotmány védi a családokat és a gyermekeket

A magyar alkotmány kimondja, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet. Kiemelte:

– mondta a miniszterelnök, hatalmas ovációt és álló vastapsot kiváltva.

"Magyarország és Budapest Európa legbiztonságosabb helye"

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a siker másik tényezője, hogy a kormány elkötelezett a jogrend és a biztonság mellett. Kevesebb nőimitátor és több Chuck Norris kell. A rendvédelmi szervek a szabadság őrei - tette hozzá. A rendőrök tiszteletet kell, hogy élvezzenek - mondta a kormányfő.

A progresszívek imádják a még magasabb adókat, és ezért egykulcsos szja van Magyarországon, ami 15 százalék. 10 év alatt 10 százalékkal csökkentek az adóterhek - mondta a kormányfő.

Orbán: Magyarország az utolsó ellenálló

A globális minimumadóról azt mondta, hogy Magyarország az utolsó ellenálló. Éppen ezért a jelenlegi amerikai kormányzat megszüntette a két ország közötti adómegállapodást - mondta.

Ukrajna a szomszédunk, és teljes mértékben szolidárisak vagyunk vele - mondta a háborúra térve.

Orbán Viktor szerint a globalista vezetők stratégiája elhúzza a háborút, és amerikai-orosz tárgyalás nélkül nem lesz béke. Csak erős vezetők képesek a béke helyreállítására - tette hozzá. Nagy szükségünk van az olyan erős vezetőkre, akik képesek egy békemegállapodást tető alá hozni.

Orbán Viktor végezetül azt mondta, számos nagy nemzet van a világon, de egyik sem hasonlítható az USA-hoz. A Nyugat jövője súlyos kérdéseket vet fel. A kormányfő szerint most a Nyugat önmagával harcol.

- mondta a kormányfő.

Induljunk el és győzzünk! - zárta szavait Orbán Viktor.