Nem blöffölök! - Putyin keményen megfenyegette a Nyugatot - videó

háború, ukrán válság 2022, ukrajna, orosz-ukrán, orosz, konfliktus, donyeck, tank
YASINOVATSKY, UKRAINE - AUGUST 13: DPR servicemen are seen in a tank to target enemy positions located near the city of Krasnohorivka, at Novoselovka-2 village of Yasinovatsky district, Donetsk Oblast of Ukraine on 13, 2022. Leon Klein / Anadolu Agency (Photo by Leon Klein / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges mozgósítást rendelt el - írja a The Guardian. Ez azt jelenti, hogy tartalékosokat hívnak be - vagyis olyan embereket, akik korábban a hadseregben szolgáltak.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök beszédet mondott, amelyben bejelentette, aláírta a rendeletet, mely az orosz erők részleges mozgósításáról szól. Elmondta, hogy a hadsereg a teljes Nyugat hadműveleteivel áll szemben Ukrajna több mint 1000 kilométeres frontvonalán. A katonai tartalékban lévőket behívnák.

Putyin ezt egy nappal azután jelentette be televíziós beszédben, hogy négy orosz ellenőrzés alatt álló ukrajnai régió a szeptember 23. és 27. közötti időszakra népszavazás megtartását kezdeményezte az Oroszországhoz történő csatlakozásról. Az orosz elnök azt is közölte, Oroszország teljes mértékben támogatja a hétvégére Luhanszkban, Donyeckben, Herszonban és Zaporizzsjában meghirdetett népszavazást az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról.

A Nyugatot azzal vádolta, hogy 2014-ben háborút indítottak Oroszország ellen Ukrajnában.

- mondta az orosz elnök.

Az orosz elnök szerint a Nyugat Oroszország elpusztítását akarja és atomcsapással fenyegetőzik.

„A Nyugat célja Oroszország meggyengítése és elpusztítása. Nyíltan elmondják, hogy 1991-ben sikerült lerombolniuk a Szovjetuniót, és most Oroszországgal is ez a tervük, vagyis hogy az ország több kisebb területre essen szét" - fogalmazott az orosz elnök.

Putyin kijelentette, minden rendelkezésükre álló eszközt be fognak vetni, és válaszolnak azoknak is, akik atomcsapással fenyegetőznek. Hozzátette:

A Putyin által aláírt, a Kreml honlapján közzétett, szerdától hatályos rendelet értelmében a hadkötelezettség alá csak a tartalékban lévő állampolgárokat vonják be, akik az ukrajnai háború tapasztalatainak figyelembevételével további kiképzésben részesülnek, és a "különleges hadműveletben" részt vevő szerződéses katonákkal azonos javadalmazásban részesülnek. A bevonulás alóli felmentés az életkor, az egészségi állapot és a szabadságvesztésről szóló bírósági ítélet miatt lehetséges.

A régiók vezetői utasítást kaptak, hogy a mozgósítás során biztosítsák a sorozást. Az egyes régiókra vonatkozó sorkötelezettség időzítését és mértékét a védelmi minisztérium határozza meg.Vlagyimir

Putyin elnök beszéde után a Szergej Sojgu védelmi miniszterrel készült, előre felvett interjút mutatták. Az orosz védelmi miniszter szerint 300 ezer tartalékost hívnak be.

Megerősítette, hogy a részleges mozgósításba azokat hívják majd be, akik korábban is a hadseregben szolgáltak.