Helikopterek, drónok és 100 ember keresi azt az eltűnt németjuhász rendőrkutyát, aki kedden tévedt el egy feltételezett autótolvaj üldözése közben- írja az rt.com.

Tisztek és önkéntesek bevonásával hatalmas kutatási akció zajlott az ausztráliai Brisbane városa előtt, miután a hét elején egy rendőrkutya eltévedt a munkája közben.

PD Quizz, a hároméves sable németjuhász kedden egy feltételezett autótolvajt üldözött. A gyanúsított otthagyta az ellopott járművet, és megpróbált kiszökni a bozóton keresztül. A kutya követte őt a sűrű növényzetbe, és eltűnt, azóta nem látták.

A queenslandi rendőrség mindent megtesz, hogy megtalálja a kutyát.

Az ABC hírei szerint az elmúlt négy napban helikopterek, drónok és mintegy száz ember fürkészte az ipswichi bozótos vidéket. A rendőrség a kutyával kapcsolatos minden információért jutalmat ajánlott fel, de eddig hiábavaló volt a keresés. Michael Thiesfield nyomozó szerint, ha vasárnap délutánig nem találják meg, fel kell hagyniuk a keresésével, mert valószínűleg valaki eltulajdonította a kutyát és magánál tartja, amire korábban is volt már példa.

A címlapi kép illusztráció!