Magyarországon tartóztatták le az argentin rögbijátékos gyilkosát

Federico Martin Aramburu, rögbi, rögbijátékos
Argentina's centre Federico Martin Aramburu (L) challenges Georgia's winger Besiki Khamashuridze during the rugby union World Cup group D match between Argentina and Georgia, 11 September 2007 at the Gerland stadium in Lyon, eastern France. AFP PHOTO / PHILIPPE MERLE (Photo by PHILIPPE MERLE / AFP)
Vágólapra másolva!
A párizsi főügyészség információja szerint Magyarországon tartóztatták le azt a 27 éves férfit, Loïk Le Priolt, akit a francia rendőrség a 42 éves argentin válogatott rögbijátékos, Federico Martin Aramburu agyonlövésével gyanúsít - írja a Franceinfo.
Vágólapra másolva!

A gyilkosság múlt péntekről szombatra virradóra, kora reggel történt Párizs VI. kerületében a Saint-Germain-des-Prés negyed egyik éjszakai mulatóhelye előtt kirobbant vita után.

Federico Martin Aramburu Forrás: AFP/Philippe Merle

Aramburu és társasága összeszólalkozott egy másik – francia – csoporttal, amelynek során a rögbijátékos az egyik vitapartnerét – annak csuklyás pulóverét megrántva – a földre teperte. A szórakozóhely biztonsági őreinek ugyan sikerült szétválasztani a feleket, de ezután a francia csoportból ketten is Aramburura lőttek.

A nyomozás jelenlegi információi szerint a halálos lövéseket az a Loïk Le Priol adhatta le, aki az eset után azonnal elmenekült Franciaországból, és akit Magyarországon tartóztattak le a rendőrök nemzetközi elfogatóparancs alapján.

Az argentin származású Federico Martin Aramburu Franciaországban is nagy népszerűségnek örvendett. A huszonkétszeres argentin válogatott játékos több francia rögbiklubban is játszott visszavonulása előtt, a Biarritz Olympique-kal 2005-ben és 2006-ban országos bajnokságot is nyert.

Le Priol társát – egy fiatal férfit – továbbra is Európa-szerte keresik.

A társaság harmadik tagját, egy 24 éves francia nőt még Párizsban vették őrizetbe, mert ő vezette azt az autót, amelyből Priol és menekülőben lévő társa a lövéseket leadta.