Miután nem kellett az Eszenyi Enikő vezette Vígszínháznak, elzavarták és a magyar színházi élet perifériájára szorult, Molnár Áron politikai aktivista lett. A magát Noárnak hívató volt színész most arról értekezett a Facebook-on, hogy nem lehet demokratikus módon leváltani a negyedszer is kétharmadot szerző Fideszt.

Írása annyira tipikus, annyira antidemokratikus, hogy érdemes szó szerint idézni:

"A tegnap tanulsága. Ezt a rendszert demokratikus úton nem lehet leváltani. Ez a szavazás egy rossz színház lett. Mi, szavazatszámlálók statiszták voltunk egy brutális rendszerben, jelenlétünkkel legitimizáltuk ennek a hatalomnak a működését. 12 év gyűlöletpropagandája célba ért. Pár mondat tegnapról a szavazatszámláláskor:

"Egész nap a Hír tv-t néztem, hát tudom hova kell szavazni!"
"Hol kell a Fideszre szavazni?"
"Isten mindenkit úgy teremtett, hogy gyönyörű, de az óvodásokat ne akarják átműttetni."
Felfoghatatlan, hogy milyen négy év vár ránk. Milyen pusztítások..Nekünk most új eszközöket kell keresnünk, hogy egy szabadabb és nyitottabb országért küzdjünk tovább. Most veszünk egy levegőt, erőt merítünk és aztán megyünk tovább. Mert nem fogunk megállni! A legfontosabb: nem vagytok egyedül! Én is, mi is itt vagyunk!"

Tegyük félre a szabadabb és nyitottabb ország semmit sem jelentő, locsogó közhelyét. Meg az értelmet "brutális" jelzőt. Meg az emberek lenézését. (Egy kérdést azért mégis tegyünk fel: nyilván annak a Hír TV-rajongó választónak - már amennyiben egyáltalán ez a kitaláltnak ható mondat elhangzott - nem volt lehetősége mondjuk RTL Híradót nézni? Megtiltották neki? Nem lehet, hogy a polgári, konzervatív hang érdekli?) De a lényeg: mégis, milyen új eszközökre gondol a volt színész?

Demokratikus eszköz egy van, a szavazás. Mi az, amit még nem próbáltak ki és új eszköz? Nagyon úgy tűnik, hogy Molnár utcai háborúkat szeretne.