Vágólapra másolva!
Dagad a botrány Romániában, ugyanis a gyanú szerint a Barcelona korábbi játékosa, Edgar Ie helyett az ikertestvére léphetett pályára a Dinamo Bukarest csapatában több meccsen is, aki éppenséggel nem a klub játékosa.

A Guinea-Bissau-i származású játékos, Edgar le a hírek szerint hagyta, ikertestvére lépjen pályára helyette, amiért megbüntethetik majd a klubot. Az esetet egy újságíró, Daniel Sendre derítette ki, akinek az lett gyanús, hogy egy olyan játékos érkezett a klubhoz még februárban, aki nem tud angolul annak ellenére, hogy focizott Spanyolországban, Franciaországban, Törökországban és Hollandiában is.

Trabzonspor's Edgar Ie speaks to media
Edgar Ie a hírek szerint maga helyett az ikertestvérét küldte focizni a román csapathoz
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2021 Anadolu Agency

A hírek szerint öt meccsen léphetett pályára az ikertestvér, ami a Dinamo korábbi játékosa és elnöke, Florin Prunea szerint nem csak kitaláció.

„Szürreális az egész, mintha csak álmodtam volna a dolgot. Felhívtam pár embert, beszéltem pár barátommal, és hihetetlen, de szerintem a hír igaz, legalábbis nem tagadta senki. Kiderült, hogy van egy ikertestvére, aki szintén focizik” – mondta Prunea.

Egy másik újságíró, Emanuel Rosu szerint a Dinamónál elkérték a játékos iratait, de ő nem volt hajlandó megmutatni. Ha kiderül, hogy az Edelino nevű focista jogosulatlanul lépet pályára, akkor a bukaresti csapattól akár nyolc pontot is levonhatnak majd.

A román szövetségtől is idéztek egy tisztviselőt, aki szerint nincs konkrét forgatókönyv ilyen esetre, de egy DNS-teszt lehet az, ami mindent bizonyíthatna. Az információk szerint nem a Dinamo akarta, hogy a jogosulatlanul pályára lépő focista szerepeljen a csapatban, így a klub is védekezhet ezzel.

Edgar le 2012-ben lett a Barcelona játékosa, Luis Enrique volt a vezetőedző, amikor bemutatkozott a csapatban. A ma már 30 éves focista később szerepelt a Villarreal, a Belenenses, a Lille, a Nantes, a Trabzonspor, a Feyenoord és a Basaksehir csapataiban is. A testvére, Edelino a portugál Sporting utánpótlásában szerepelt, majd más portugál csapatokban szerepelt.