A francia férfiak megrohamozták a társközvetítő irodákat ukrán nőket keresve

Ukrán, ukrajnai, menekült, Franciaország, menekültek
Ukrainians wait for registration by French immigration administration at a refugee welcome center in Paris on March 17, 2022 as the number of refugees fleeing Ukraine since Russia's invasion has grown by more than 100,000 over the past 24 hours, the United Nations says, calling the outflow of more than three million people a "heartbreaking crisis". (Photo by ALAIN JOCARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz-ukrán háború kitörése óta a francia férfiak egyre nagyobb számban veszik fel a kapcsolatot azokkal a társkereső irodákkal, amelyek nyugat-európai férfiak és kelet-európai nők között közvetítenek - írja a Franceinfo.
Vágólapra másolva!

Egy marseille-i központú iroda vezetője, az ugyancsak ukrán származású Katery Baratova elmondta, hogy megállás nélkül csöng a telefonja. Tíz hívóból kilenc olyan francia férfi, aki ukrán partnerek iránt érdeklődik.

Ukránok várnak a francia bevándorlási hivatal regisztrációjára egy menekülteket fogadó központban Párizsban 2022. március 17-én Forrás: AFP/Alain Jocard

Franceinfo portálnak nyilatkozó Baratova szerint ezek a férfiak a valódi motivációjukat – például az ismerkedés, az új partner iránti vágyukat – azonban leplezik, és az egyenes beszéd helyett magukat úgy tüntetik fel, mintha érdeklődésük oka saját lovagiasságuk lenne, s az a vágy, hogy veszélyben lévő nőket mentsenek meg a háború borzalmaitól; például fiatal ukrán nőket elszállásolva.

A marseille-i irodát Baratova még jóval a háború előtt, 2011-ben hozta létre. Háromszáz női ügyfele között olyan Harkiv környéki és nyugat-ukrajnai nők vannak, akik közül sokan kifejezetten azzal a céllal keresnek kizárólag nyugat-európai partnert, férjet, hogy elhagyhassák Ukrajnát egy jobb élet reményében.

Az iroda ezért francia, svájci és kanadai férfiakkal dolgozik együtt, akik számára a közvetítés ára 1900 euró (hozzávetőleg 700 ezer forintnak megfelelő összeg).

Az iroda egyik ügyfele, a 43 éves marseille-i ügyvéd, Alexandre a Franceinfo riporterének elmondta, hogy eddig három – már Franciaországban tartózkodó – ukrán nővel volt randevúja, de egyik esetben sem volt olyan benyomása, hogy ezek a fiatal nők kilátástalan helyzetben lennének. Éppen ellenkezőleg, komfortos életet rendeztek be maguknak, nem kényszerülnek megalkuvásra.