Az amerikai rendőrség téves riasztás miatt szerdán kiürítette a washingtoni törvényhozás épületét azt követően, hogy lehetséges fenyegetésként értékelt egy olyan repülőgépet, amely médiajelentések szerint ejtőernyős bemutatón vett részt a fővárosi baseballstadion felett.

A helyi idő szerint este fél hétkor kiadott riasztást kevesebb mint 20 perccel később lefújták.

A Capitoliumot ma este elővigyázatosságból kiürítették. Nincs fenyegetés

- mondták a bűnüldöző szervek tisztviselői. Az NBC tévécsatorna szerint egyszerű és kínos kommunikációs probléma állt az evakuálás hátterében.

A "fenyegetést" valójában az amerikai hadsereg ejtőernyősei jelentették, akiket repülőgépről dobtak le, hogy részt vegyenek egy meccs előtti előadáson a baseballstadionban, amely kevesebb mint 2 kilométerre található a Capitoliumtól.

A kongresszusban vélhetően csak kevesen voltak, mert jelenleg sem a szenátus, sem a képviselőház nem ülésezik.

Most volt egy nagyon stresszes 15 percünk, de örülünk, hogy mindenki biztonságban van

- üzente a Twitteren Teresa Leger Fernandez új-mexikói képviselő. A Capitolium továbbra is rendkívüli felügyelet alatt áll, miután 2021. január 6-án Donald Trump akkori elnök gyújtóhangú beszédét követően erőszakos tüntetők rohanták meg az épületet, ahol a kongresszus éppen a Joe Biden demokrata párti elnökjelölt győzelmét jelentő választási eredményt hitelesítette.