Követendő példaként tekint Orbán Viktorra az olasz jobboldal

ORBÁN Viktor; SALVINI, Matteo
Róma, 2022. április 21. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) és az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini találkozója a Római Magyar Akadémián 2022. április 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Értékes tapasztalatcsereként jellemezték az Orbán Viktorral való személyes találkozójukat az olasz jobboldali politikusok. A Magyar Nemzet megkeresésére az olasz kormánypárti Liga szenátora, Simone Pillon elmondta: a magyar miniszterelnök bátorítja az olasz politikusokat - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

– fogalmazott Simone Pillon.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) és az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini találkozója a Római Magyar Akadémián 2022. április 21-én. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor múlt héten tett hivatalos látogatást a Vatikánban, az április 3-i parlamenti választás utáni első hivatalos útján azonban a magyar kormányfő nemcsak Ferenc pápával találkozott, hanem az olasz jobboldal meghatározó alakjaival, köztük a bevándorlásellenes Ligát vezető Matteo Salvinivel is. A tárgyalások középpontjában olasz lapok szerint Olaszország és Magyarország nemzetközi helyzete és kapcsolatai álltak, különös tekintettel a gazdaságra és a beruházásokra.

Simone Pillon elmondta: az Orbán Viktorral folytatott beszélgetése során a magyar kormányfő emlékeztette arra, hogy a magyar alaptörvény egyértelműen leszögezi: az anya nő, az apa férfi, a gyermekeknek pedig joguk van biológiai nemüknek megfelelő neveltetésben részesülni ideológiai behatás nélkül.

A szenátor szerint a magyar kormány valójában az olaszok csendes többségének a véleményét is megfogalmazza a nemzetközi közösség felé.

Az olaszoknak és az európaiaknak még mindig stabil az értékrendszerük, hiába is próbálja az ellenkezőjét beállítani a liberális sajtó

– állítja a szenátor, majd kitért arra is: az igazság az, hogy az olaszok hisznek a családban és ideológiai behatásoktól függetlenül szeretnék nevelni gyermekeiket.

Mint fogalmazott, a magyar miniszterelnökkel való találkozója még jobban megerősítette harcában, melyet továbbra is elszántan folytat.

– mondta Pillon.

Szerdán egyébként ismét benyújtották az olasz parlamentben a baloldal által kezdeményezett, a homo- és transzfóbiát büntető törvényjavaslatot, amelyet tavaly októberben a jobboldal összefogásának köszönhetően a szenátorok egyhangúlag elutasítottak. Az Alessandro Zan képviselő nevét viselő kezdeményezés többek között a gender iskolai oktatását is kötelezővé tenné minden szintű oktatási intézményben. A Liga szenátora az újbóli támadással kapcsolatban elmondta:

Pillon úgy fogalmazott, pártja és jobboldali szövetségeseik nem engednek teret az ideológiai nyomásnak és a genderpropagandának.