Nyolc ember meghalt, miután házi készítésű alkoholos italt fogyasztottak Iránban

Vágólapra másolva!
Az iráni média beszámolója szerint nyolc ember halt meg, miután házi készítésű alkoholos italt fogyasztottak Bandar Abbasz városban, további 51 embert alkoholmérgezéssel jelenleg is kórházban kezelnek.
Vágólapra másolva!

Nyolcan meghaltak, további 51 embert pedig súlyos alkoholmérgezéssel jelenleg is kórházban kezelnek, miután házi készítésű alkoholos italt fogyasztottak az iráni Bandar Abbasz városban - írja a BBC.

Tizenheten közülük kritikus állapotban az intenzív osztályon vannak, 30-an pedig dialízisre szorulnak - mondta Dr. Fatemeh Nowruzian orvos a helyi sajtónak

A rendőrség közölte, hogy nyolc embert tartóztattak le az alkohol előállításának és terjesztésének gyanújával.

Az iráni iszlám köztársaságban szigorúan tilos az alkohol előállítása, értékesítése és fogyasztása, kivételt csak bizonyos vallási kisebbségek számára tesznek.

A muszlimok alkoholfogyasztásának büntetése az országban 80 korbácsütés.

A rendőrség szerint a pancsolt ital valamilyen mérgező anyagot tartalmazhatott, lehetséges, hogy a magas metanol koncentráció okozta a haláleseteket és a mérgezést.

A metanolt általában fagyállószerek, oldószerek és üzemanyagok előállításához használják, de néha illegálisan előállított szeszes italokhoz is adnak hozzá, hogy növeljék az alkoholtartalmat.

Akár kis mennyiségű fogyasztása is vakságot vagy halált okozhat.