Brutális támadást rögzítettek a tárgyalótermi kamerák - videó

GIF, bűnügy, verekedés, rendőrség, tárgyaló verekedés
Vágólapra másolva!
Néha nem csak a perekben részt vevők vallomását és arckifejezéseit, hanem brutális tetteiket is rögzítik a tárgyalóteremben elhelyezett a kamerák. Az áldozatok dühös hozzátartozóinak kirohanásai mellett azt is felvették már, amikor egy férfi elkapta az őt bírósági elé állító ügyészt az ítélete kihirdetése után. Csak erős idegzetűeknek ajánljuk a következő képsorokat!
Vágólapra másolva!

Akcióban a dühös testvér

Az első felvétel az amerikai Utah államban lévő Cedar város ötödik kerületi bíróságán készült Tristan Jared Lamoreaux tárgyalásán. A fiatal férfi azért került bíró elé, mert 2009-ben megölte Misty nevű feleségét egy vita hevében.

Ötször fejbe lőtte az otthonukban.

A nő holttestére a fürdőszobában találtak rá a rendőrök. A férje akkorra már elmenekült a tetthelyről.

A felvételen jól látható, hogy a fiatal vádlottat négy őr veszi körül. G. Michael Westfall bíró az áldozat testvérét, Jason Wilsont hívja a tanúk padjára, miközben a feleséggyilkos csak hintázik a székén. Már akkor a támadóra koncentrál, amikor a pódium felé közeledik. Lamoreaux nem zavartatja magát, tovább hintázik. Jason beszél egy kicsit, majd a férfi felé fordul, vagyis szemtől szembe kerül a gyilkossal. A dühösen gesztikuláló tanú szavai sem nagyon hatják meg a támadót. A tanú lép egyet előre, majd vissza, végül elszánja magát.

Hirtelen elindul Tristan Jared Lamoreaux felé, hogy elkapja.

A vádlott mellett ülő ügyvéd ellöki az áldozat testvérét, végül az őrök megakadályozzák, hogy a közelébe kerüljön. A támadás közben Lamoreaux nem lett ideges. Felállt és hátrált kicsit, majd az egyik őr a földre nyomta, hogy megvédje a dühös testvértől.

A férfit 15 évtől életfogytig terjedő börtönbüntetésre ítélték 2011-ben.

Egy pici kislány édesapjának bosszúja

A második felvétel az amerikai Michigan állambeli Detroitban lévő Frank Murphy Igazságügyi Csarnokban készült a 25 éves Jasmine Gordon és 34 éves barátja, Clifford Thomas közös tárgyalásán, amire mindkettejüket bevitték bilincsben. Azzal vádolták őket, hogy megölték a nő 3 éves kislányát, Jamila Smith-t 2014-ben. A kislány Thomas felügyelére volt bízva, amikor megtörtént a tragédia. Gyilkosai többször megütötték a fején és fojtogatták is.

A felvétel azt a pillanatot mutatja be, amikor az áldozat vérszerinti édesapja rátámad a vádlottra. A férfi mindössze pár méterre áll Thomas mögött a tárgyalóteremben. Dwayne Smith nincs képben, nem látják a kamerák, de amikor a bíró arra kéri, tegyen vallomást, mondja el, mit gondol, ő megteszi és képbe kerül.

Hátulról ráugrik a férfire és egy jól irányzott mozdulattal belebokszol a fejébe.

A gyerek anyja felsikít. Thomas már arra készül, viszonozza az ütést, amikor egy őr lefogja, ahogy a támadóját is. Amikor Jasmine Gordonnak végre sikerül magához térnie a sokkos állapotból, Jézusért imádkozik.

A kislány édesanyját 7-től 15 évig terjedő börtönbüntetésre ítélték "akaratlan emberölésért", valamint 14-től 25 évig terjedő börtönbüntetést kapott gyermekbántalmazásért, amelyben segítőként és felbujtóként vett részt. Thomast 6 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztést kapott "nem szándékos emberölésért" és még pár évet azért, mert ellenállt egy rendőrnek, akit a munkájában is akadályozott.

Majd a fivérek igazságot szolgáltatnak

A harmadik felvétel az amerikai Kentucky állambeli Whitesburg Letcher megyei bíróságáról származik. Jerome Boggs tárgyalásán készült, akit azzal vádoltak, hogy 2002-ben megölte Blister Cookot és 4 éves kisfiát TJ-t egy betöréses rablás során. Boggs azért meg Cook házába, hogy marihuánát vegyen, de aztán úgy döntött, inkább kirabolja a díler házát. Végül egy kettős gyilkosságot is elkövetett. Boggs mindent tagadott, végig ártatlannak vallotta magát.

A felvételen jól látható, hogy a hallgatóság között ott ülnek Cook fivérei is. Amikor a bíró úgy dönt, hogy a vádlott visszatérhet a celljába, mert nem lesz tárgyalás,

az áldozat testvérei felpattannak és megpróbálják elkapni, de kicsúszik a kezeik közül.

A dühös fivéreket az őrök lefogják, a vádlott pedig elmenekül az ajtón át.

Jerome Boggsot életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, a feltételes szabadonbocsátás lehetősége nélkül.

Megütni egy sorozatgyilkost

A negyedik történet képsorait az Ohio állambeli Clevelandben lévő Cuyahoga megyei bíróságán készítették a tárgyalóteremben lévő kamerák, mert egy sorozatgyilkos, Michael Madison ítélethirdetése előtt is történt egy támadás. A férfi három fiatal nővel végzett kelet - Clevelandben. Egyik áldozatának földi maradványait Madison lakásában találták meg a rendőrök, a többiekét az otthonához közeli helyeken. A tárgyalóteremben már mindenki azt találgatta, vajon halálra ítélik-e, amikor érdekes dolog történt.

A kamera végigköveti, amint az egyik áldozat édesapja, Van Terry a hallgatóság soraiból feláll és elindul, hogy vallomást tegyen. Megáll a pulpitusnál, amit mindössze pár lépés választ el a vádlott előtti asztaltól, vagyis az apát attól a férfitől, aki brutálisan végzett szeretett lányával. Amikor arról beszél, hogy a férfi elvette tőle a gyerekét, hátrafordul, rákönyököl a pulpitusra és egyenesen a gyilkosa szemébe néz.

Egyszer csak úgy dönt, nekifutásból átugorja az asztalt és elkapja a férfi nyakát.

Sikerült közel kerülnie hozzá, de Madisonnak végül nem lesz semmi baja, mert a támadót többen is segítenek távoltartani tőle. Lefogják, miközben a sorozatgyilkos mosollyal az arcán visszanéz rá. Van Terry ellen végül nem emeltek vádat.

Nem sokkal később Nancy McDonnell bíró tanácsa ítéletet hirdetett Michael Madison ügyében, 2021 nyarán Ohio állam halál sorára került. Az esküdtek ugyanis halálra ítélték.

Az elítélt, aki bosszúból megtámadta az ügyészt

És végül következzen egy felvétel az Új-Mexikó állambeli Roswell Otero megyei bíróságáról Ifj. Michael Cox tárgyalásáról. A férfit azzal vádoltak meg, hogy egy 13 éves gyereket molesztált, amikor 2014 júliusában tévét néztek.

A felvétel onnan kezdődik, hogy Ifj. Jerry Ritter bíró az asztalához hívja a két jogi képviselőt, miután a férfit bűnösnek találták pedofíliában. Egy idő után az ügyész, a férfi vádlója, Scot Key elindul az asztala felé. Ekkor érzi úgy az elítélt, hogy eljött az ő pillanata. Amikor az ügyész elég közel ér hozzá, vagyis ahhoz,

hogy egy gyors mozdulattal el tudja kapni, a férfi felpattan és ráugrik.

Többször ököllel megüti. Aztán elszabadul a pokol. Az egyik őr berohan és lefogja Coxot. Többen odarohannak, még a bíró is, aki pár perc alatt rendet tesz.

Ifj. Michael Coxot hat év börtönre ítélték a pedofília miatt és még hatot kapott azért, amit a tárgyalóteremben tett az ügyésszel.