Újabb rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea, Dél-Korea provokációnak nevezte a műveletet

Észak-Korea, rakéta, rakétakísérlet, tengeralattjáró
Vonszan, 2019. október 3. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2019. október 3-án közreadott kép Észak-Korea újabb rakétakísérletéről a Vonszan-öbölben október 2-án. A víz alatti platformról indított lövedék mindössze 450 kilométeres távolságban csapódott vissza a Japán-tengerbe, röppályájának tetőpontja ugyanakkor 910 kilométeres magasságban volt. A phenjani rezsim egy nappal azután hajtotta végre újabb rakétakísérletét, hogy Csö Szon Huj észak-koreai külügyminiszter-helyettes kedden bejelentette, országa kész szakértői szinten felújítani az Egyesült Államokkal kezdett, de több hónapja megszakadt atomleszerelési tárgyalásokat. MTI/EPA/KCNA
Vágólapra másolva!
Észak-Korea nyolc rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát bocsátott fel a Japán (Keleti)-tenger irányába vasárnap - jelentette be a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága, és közleményében provokációnak nevezte a műveletet.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a rakétákat három különböző helyről bocsátották fel, köztük a Phenjan mellett található Szunan térségéből.

A hírre összehívták a dél-koreai nemzetbiztonsági tanácsot.

A rakétakilövéseket Tokió is megerősítette, Kisi Nobuo japán védelmi miniszter pedig leszögezte: nem tűrik az ilyen jellegű műveleteket.