Dömötör Csaba: Robert Golob baloldali szlovén miniszterelnök nyílt lapokkal játszik

Dömötör Csaba nemzetközi kapcsolatok szakértője, politikus; 2018. május 8. óta a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője, interjú, 2022.02.28.
Dömötör Csaba nemzetközi kapcsolatok szakértője, politikus; 2018. május 8. óta a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője.
Vágólapra másolva!
Hát így megy ez. Szlovéniában a baloldal került kormányra, és ebből egyenesen következik, hogy szépen lebontják azt a határkerítést, amely közel 200 kilométeren védi az országot a migrációs nyomás ellen - reagált közösségi oldalán Dömötör Csaba, parlamenti államtitkár a legújabb szlovén intézkedésre, miszerint elbontják a határvédelmi kerítést és zöld utat kap az illegális migráció.
Vágólapra másolva!

A szlovén baloldal a sunyulós-tagadós-terelős megközelítés helyett nyílt lapokkal játszik - fogalmazott Dömötör Csaba.

Dömötör Csaba Fotó: Polyák Attila - Origo

Mint írja a bejegyzésében a szlovén belügyminiszter azzal indokolja az egészet, hogy „a migráció a modern társadalmak része, ezért a leghatékonyabb migrációs politika a biztonságos és legális migráció biztosítása".

Létrejön egy új testület is, amely azon dolgozik majd, hogy legyenek új biztonságos migrációs útvonalak, és könnyebben lehessen hozzájutni az engedélyekhez és a nemzetközi védelemhez - emelte ki.

Jó, ha figyelünk a szlovén példára. Azt csinálják, amit hazai elvtársaik csinálnának, ha a kormányrúd közelébe jutnának

- hangsúlyozta.

Ezért is van szükség az új határvadász egységekre.


A határok védelmének sok feltétele van, de ami az egyik legfontosabb: nem szabad visszaengedni a baloldalt a kormányzásba - zárta bejegyzését Dömötör Csaba, parlamenti államtitkár.