Halálba zuhant egy fiatal brit turista az Andokban

Machu Picchu, hét csoda, látványosság, UNESCO, világörökség, csoda, csodálatos, látvány, Peru, inka, rom, romok
View of the ancient Inca city of Machu Picchu located in the Andes at an altitude of 2,430 meters (7,970 feet) seen from the top of Machu Picchu mountain. The most famous icon of the Inca civilization was declared a Peruvian Historical Sanctuary in 1981, a UNESCO World Heritage Site in 1983, and in 2007 was then declared one of the Seven New Wonders of the World. On Wednesday, 20 April 2022, in Historic Sanctuary of Machu Picchu, Urubamba Province, Peru. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Megnevezte a perui média azt a 22 éves, hátizsákos brit turistát, aki túrázás közben halt meg Peruban és akiről eddig nem sokat tudtak a brit újságírók. A Daily Star szerint Alan Dawson Miles-nak hívják és csütörtökön esett bele egy mély szakadékba.
Vágólapra másolva!

Július 7-én a 22 éves férfi Cuzco Casona del Inca régiójában túrázott a barátaival, amikor 14 óra 30 perc körül megtörtént a tragédia.

Alan Dawson Miles leesett egy 20 méter magas szikláról és a mélybe zuhant.

Kórházba került, ahol megállapították, hogy betört a koponyája és a nagy folyadékveszteség miatt úgynevezett hipovolémiás sokkot kapott. A férfi életét az orvosok nem tudták megmenteni.

A Daily Star megkereste a külügyminisztériumot, hogy kiderítse, ki az áldozat, akinek egyelőre csak a neve ismert. Azt még a lap sem tudja, hogy pontosan az Egyesült Királyság mely részéről származott a fiatal, ahogy az sem világos, hogy baleset volt vagy más történt, például meglökte valaki.

A haláleset körülményeinek tisztázása érdekében nyomozást indítottak a perui rendőrök.

Machu Picchu az egykori Inka Birodalomból maradt romváros a perui Cusco megyében Forrás: NurPhoto via AFP/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

A régió, ahol a tragédia történt, Peru egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja és évente körülbelül kétmillió látogatót vonz. A 13. században az Inka Birodalom fővárosa volt. 1983-ban a Világörökség részévé nyilvánította az UNESCO, tíz évvel később pedig megkapta a Peru "történelmi" fővárosa címet. a valódi fővárosa Lima.