A nemátalakító műtétek veszélyeiről beszélt egy volt transznemű tinédzser

Vágólapra másolva!
Egy kaliforniai tinédzser, aki korábban transzneműként azonosította magát, nemrég felszólalt az ellen, hogy kiskorúaknak teszik lehetővé az orvosok a nemátalakító kezeléseket, valamint támogatását fejezte ki a Florida államban született ítéletnek, amely véget vett az államilag finanszírozott nemátalakító beavatkozásoknak - írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

A most 17 éves Chloe Cole pénteken egy nyilvános meghallgatás során beszélt arról, hogy amikor 13 évesen elkezdte a nemátalakító folyamatot, nem volt tisztában döntésének súlyával. Három éven át szedett pubertásblokkolókat és tesztoszteront, 15 évesen pedig melleltávolító műtétet is végeztek rajta.

Amikor arról kérdezték, hogy mit üzenne a világnak, Cole azt mondta, hogy "ne alakítsák át a gyermekeiket", hozzátéve, hogy nemcsak a testükben okoznak kárt ezzel, hanem súlyos lelki traumákat is jelenthetnek a kiskorúaknak, és senkinek nem szabadna elszenvednie azt, amit ő is átélt.

Chloe Cole már megbánta, hogy nemátalakításba kezdett Forrás: Fox News

Ennek ellenére Joe Biden a múlt hónapban aláírt egy elnöki rendeletet, amely éppen az ilyen nemátalakító műtéteket támogatja. Mint ismert, a demokraták régóta a nemátalakítás és az LMBGQ-lobbi pártján állnak, így sok demokrata vezetésű államban akár kiskorúként is részt lehet venni a műtétekben, sok helyen még pénzügyi támogatással is ösztönzik a fiatalokat.